SVE JE PRIZNALA U DOKUMENTARCU

Krivac nikada nije kažnjen: Brooke Shields otkrila zašto je punih 30 godina tajila da je bila silovana

23.01.2023 u 15:31

Bionic
Reading

Malo je reći da je Brooke Shields šokirala apsolutno sve nakon što je na ovogodišnjem filmskom festivalu u Sundanceu prikazan njezin osobni dokumentarni film, u kojem je progovorila o svojoj mladosti i trenutku kada ju je jedan stari prijatelj iz filmske industrije silovao

U dokumentarnom filmu 'Pretty Baby: Brooke Shields', kojeg je režirala Lana Wilson, Brooke Shields po prvi je puta javnosti otkrila strašnu činjenicu da je u mladosti bila silovana.

'Nisam znala hoću li ikada i kad ću uopće o tome progovoriti. Trebale su mi godine i godine terapije da uopće dođem do toga da mogu razgovarati o tome. Naporno sam radila na tome i napokon sam naučila kako sve to procesuirati', priznala je u intervjuu za The Hollywood Reporter 57-godišnja Brooke Shields.

U dokumentarcu, koji je premijerno prikazan 20. siječnja na Sundance Film Festivalu, bivša manekenka i glumica prisjetila se kako se, nakon što je 1987. diplomirala na Princetonu, borila s pronalaskom filmskih uloga. Stoga je bila iznimno uzbuđena što će se sastati sa starim prijateljem i razgovarati o mogućem projektu.

Kada je sastanak završio, on ju je poveo u svoj hotel, pod izlikom da će joj iz svoje sobe pozvati taksi, no umjesto toga je nestao u kupaonici, vratio se potpuno gol i napao je, rekla je glumica.

'Nisam se toliko borila ni odupirala... samo se sjećam da sam se skamenila', prisjetila se Shields. 'Mislila sam da je jedno moje 'ne' dovoljno. I pritom sam cijelo vrijeme samoj sebi govorila - ostani živa i izađi van'.'

  • +11
Brooke Shields Izvor: Promo fotografije / Autor: Warner Bros Co / Everett / Profimedia

Kako je rekla, jedino što je željela je da izbriše sva pamćenja na taj dan iz svoje glave, ali i sa svog tijela, da nastavi dalje zacrtanim putem. Bila je svjesna da će morati sama pronaći snagu i izboriti se.

Glumica se prisjetila da je, nakon incidenta telefonirala svome prijatelju i šefu osiguranja Gavinu de Beckeru, koji joj je rekao: 'To je silovanje.' No ona mu je odgovorila kako u to 'ne želi u to vjerovati' te dosad nije javno progovorila o incidentu.

O istom je odlučila progovoriti tek sada, kada je i sama majka dviju mladih djevojaka, u želji da spriječi da se slične situacije ponove. 'Ovo je nešto što se događa svaki dan, a ne bi se smjelo događati. Osjećam da sam napokon došla do trenutka kada mogu o tome pričati. Trebalo mi je dugo da dođem do toga.'

Brooke Shields u braku je s producentom Chrisom Henchyjem od 2001. i s njim ima kćeri - Rowan (19) i Grier (16).