pravomoćna presuda

Bivši nogometaš dobio gotovo dvije godine zatvora zbog snimke s Tinom Katanić

  • Autor: B. R.
  • Zadnja izmjena 13.10.2021 13:06
  • Objavljeno 13.10.2021 u 12:56
Tina Katanić

Tina Katanić

Izvor: Pixsell / Autor: Grgur Zucko

Bivši nogometaš nižerazrednog kluba D. R. (28), koji je 2015. mobitelom snimao manekenku Tinu Katanić tijekom spolnog odnosa s dvojicom prijatelja te ju je nakon toga proslijedio trećoj osobi, pravomoćno je osuđen na godinu i 11 mjeseci zatvora

Kako javlja Jutarnji, D. R. duže je vrijeme izbjegavao hrvatsko pravosuđe pa je za njim 2016. i 2017. raspisana sudska tjeralica, a potom 2018. i europski uhidbeni nalog temeljem kojeg je lani izručen Hrvatskoj iz Njemačke. Sud je u konačnici Domagoja R., osim zbog neovlaštenog slikovnog snimanja manekenke, osudio za krivotvorenje isprava te za prevaru jer je od prijatelja uzeo putovnicu i u njegovo ime sklapao pretplatničke ugovore s teleoperaterima, a dobivene mobitele je prodavao.

Osuđeni muškarac mora odslužiti još oko 15 mjeseci jer mu je u kaznu uračunato vrijeme provedeno u pritvoru.

Sud je kao olakotne okolnosti Domagoju R. uzeo njegovu mladost u vrijeme počinjenja djela i činjenicu da je u međuvremenu postao otac dok mu je otegotna okolnost osuđujuća presuda iz 2019. zbog prijevare u Njemačkoj, a zbog čega je osuđen na dvije godine i dva mjeseca uz izricanje sigurnosne mjere zabrane obavljanja javne dužnosti.