karijere

Zrinka Grganić Vrdoljak nova predsjednica Zajednice djelatnosti geoloških istraživanja i usluga u rudarstvu HGK

28.11.2018 u 11:05

Bionic
Reading

Na sjednici Zajednice djelatnosti geoloških istraživanja i usluga u rudarstvu HGK-a u utorak za predsjednicu Zajednice izabrana je Zrinka Grganić Vrdoljak, direktorica tvrtke Klesarstvo suhozid

Na istoj sjednici za zamjenike predsjednice izabrani su Željka Sladović, direktorica tvrtke GeoDa Consulting i Renato Lisica iz tvrtke Geokon – Zagreb U Vijeće Zajednice izabrani su predstavnici tvrtki Geoaquao, GeoDa Consulting, Geokon-Zagreb, Klesarstvo suhozid i Terra Compacta.

'U narednom razdoblju fokus rada Zajednice bit će na zagovaranju donošenja zakonodavnoga okvira iz područja geološke djelatnosti te na suradnji s akademskom zajednicom i stručnim udrugama. U ovoj su godini članice Zajednice aktivno surađivale na izradi zakonodavnoga okvira iz područja geološke djelatnosti te se nadamo nastavku aktivnosti na ovoj važnoj temi,“ istaknula je nova predsjednica Zajednice Zrinka Grganić Vrdoljak, najavljujući da je u planu i izrada kataloga Zajednice s ciljem promocije članica u zemlji i inozemstvu, podizanje kompetencija članica organizacijom edukacija i radionica i promicanje važnosti geološke djelatnosti sudjelovanjem u organizaciji stručnih skupova.

U uvodnom dijelu plenarne sjednice okupljenima su se obratili i obnašatelj dužnosti dekana Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta Zoran Nakić, ravnatelj Hrvatskog geološkog instituta Slobodan Miko i predsjednik Hrvatske udruge naftnih inženjera i geologa Želimir Šikonja.

Tvrtko Korbar iz Hrvatskog geološkog instituta održao je izlaganje na temu izrade osnovne geološke karte Republike Hrvatske u mjerilu 1:50 000, a Sibila Borojević Šoštarić s Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta prezentirala je projekte fakulteta u koje se može uključiti gospodarstvo. Prezentaciju o geotermalnom potencijalu Republike Hrvatske održao je Dragutin Domitrović, voditelj Grupacije za geotermalnu energiju Zajednice za obnovljive izvore energije HGK. Marija Šćulac Domac, direktorica Sektora za energetiku i zaštitu okoliša, pozvala je tvrtke na aktivno uključivanje u rad Zajednice te istaknula važnost suradnje gospodarstva, akademske zajednice i stručnih udruga.