USTAVNI SUD UKINUO PRESUDU PROTIV ZAŠTITARA

Zlatko Marić: Kazneno ću goniti šefa AZTN-a, a Todorić će mi vratiti sav novac!

  • Autor: Luka Filipović
  • Zadnja izmjena 13.02.2018 12:25
  • Objavljeno 13.02.2018 u 11:45
Zlatko Marić, vlasnik zaštitarske tvrtke Sokol Marić

Zlatko Marić, vlasnik zaštitarske tvrtke Sokol Marić

Izvor: Cropix / Autor: Darko Tomas

Ustavni sud na sjednici 1. veljače ukinuo je presudu Visokog upravnog suda i rješenje Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN), prema kojem je u travnju 2015. kažnjeno sedam zaštitarskih tvrtki zbog kartelskog udruživanja. Zlatko Marić, vlasnik Sokol Marića koji je podnio ustavnu tužbu, najavljuje da će kazneno goniti čelnika AZTN-a Mladena Cerovca

AZTN je optužio zaštitarske tvrtke da su sklopile zabranjeni sporazum, zbog čega im je odrezao kaznu od 5,3 milijuna kuna, od toga 1,3 milijuna kuna Sokol Mariću.

'Ustavni sud je presudio kako AZTN nije smio tako postupiti ni po jednoj stavci. Nije imao argumenata da nas optuži. Još ovaj tjedan podnijet ću kaznenu prijavu protiv šefa AZTN-a Cerovca. On je u svojim javnim istupima prejudicirao odluke agencije i prije nego su one donesene, što nam je naštetilo u poslovanju', rekao je za tportal Marić.

On smatra kako je kazna AZTN-a bila politički motivirana jer se u to vrijeme govorilo o spajanju AZTN-a s Hrvatskom agencijom za nadzor financijskih usluga.

'Cerovac je morao nešto napraviti kako bi sačuvao svoju fotelju. Zbog toga se okomio na zaštitare', uvjeren je Marić te očekuje kako će AZTN zaštitarima vratiti novac koji su platili zbog izrečene kazne. Inače, odlukom Ustavnog suda predmet protiv zaštitara se vraća AZTN-u na ponovni postupak.

Pitali smo Marića i za komentar afere oko naknada za savjetnike izvanredne uprave Agrokora.

Mladen Cerovac, predsjednik Vijeća AZTN-a

Mladen Cerovac, predsjednik Vijeća AZTN-a

Izvor: Cropix / Autor: Nenad Dugi / CROPIX

'Ne zanimaju me naknade savjetnicima. Previše je nezadovoljnih koji su na početku restrukturiranja Agrokora bili najglasniji jer su očekivali veće povrate dugova. Sada se pila okreće naopako. Ide se protiv jednog čovjeka, Ante Ramljaka i ministrice Dalić. Treba se usredotočiti na bitno, a to je dogovor oko nagodbe. Ja sam uvjeren kako ću sav novac vratiti. Ako ne kroz nagodbu, onda od obitelji Todorić, koja ima obavezu meni i Sokol Mariću vratiti kompletan iznos', rekao je Marić.

Njegova tvrtka je od listopada prošle godine u predstečajnoj nagodbi zbog nelikvidnosti izazvane krizom u Agrokoru. Marić je preko mjenica kreditirao koncern Ivice Todorića s više od 100 milijuna kuna.

'Predstečajna nagodba ide dobro. Sokol Marić ide dalje. U posljednjih šest mjeseci dva puta smo djelatnicima dizali plaće. U pregovorima smo s bankama i čekamo kako će se razriješiti situacija s Agrokorom', rekao je Marić. 

  • +14
  • +11

Skidanje velikog Agrokorova znaka s vrha Cibonina tornja

Izvor: Pixsell / Autor: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!