ZAGREBAČKA BURZA

Življe trgovanje na burzi, dionice Adrisa u fokusu

burza

burza

Izvor: Pixsell / Autor: Filip Brala/PIXSELL

Domaće tržište kapitala i u četvrtak je svjedočilo nešto življem prometu, koji je iznosio oko 12 milijuna kuna, isto kao i dan ranije, uz četiri milijunaša u redovnom trgovanju. Dionički indeksi su dan zaključili u crvenom teritoriju, što je njihov treći uzastopni dan pada. Indeks CROBEX je oslabio 0,22 posto na 1703,76 boda, dok je uži indeks CROBEX10 izgubio na vrijednosti 0,18 posto. Većina sektorskih indeksa je dan zaključila u minusu, gdje prednjači indeks građevinskog sektora koji je zabilježio pad od 1,6 posto

U fokusu investitora su bile dionice Adrisa, pri čemu je redovna dionica bila najlikvidnija s 2,1 milijun kuna prometa, uz rast cijene od 1,9 posto, dok ju u stopu slijedi povlaštena dionica Adrisa s nešto ispod 2 milijuna kuna prometa, uz stagnaciju cijene na 370 kuna. Među milijunašima je bila još dionica Hrvatskog Telekoma, s 1,8 milijuna kuna prometa, koja je pri tome zabilježila porast cijene od 0,7 posto, dok je dionica Atlantic Grupe na 1,4 milijuna kuna prometa ojačala 0,5 posto.

Među dobitnicima ipak vrijedi istaknuti dionicu Kutjeva, čija je cijena skočila oko 15 posto, iako na prometu od svega 85 tisuća kuna. Znatnije poraste cijena još su uknjižile dionice SN Pectinatusa i Hotela Maestral, i to od 8,4 posto i 2 posto.

Titula gubitnika dana ide dionici AD Plastika, koja je potonula oko 4 posto, na oko 170 tisuća kuna prometa, a slijede je dionice Jadroagenta, Viadukta i Imperiala, koje su redom oslabile 3,3 posto, 2,9 posto i 2,0 posto.

Dobitnik dana
Kutjevo +15,27% 20,00

Gubitnik dana
AD Plastik -3,94% 96,01

Crobex  -0,22%  1.703,76

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!