KRALJ POSUĐA

Zepter prodaje dionice srpskih kompanija

22.11.2010 u 09:27

Bionic
Reading

Jedan od najbogatijih Srba, biznismen Filip Zepter u prošla dva tjedna prodao je dionice kompanija iz Srbije za najmanje 50 milijuna dinara

Jedan od najbogatijih Srba, biznismen Filip Zepter u prošla dva tjedna prodao je dionice kompanija iz Srbije za najmanje 50 milijuna dinara.

Tvrtka Meseta, brokerska kuća Bi broker i Global Real Estate Investment, kompanije za koje investicijska javnost tvrdi da su u vlasništvu Zeptera, prodale su udjele u nekoliko najlikvidnijih dionica na Beogradskoj burzi, piše portal B92.

Zepter je prodao 2.000 dionica Agrobanke čime je zaradio 14 milijuna dinara, a toliko je prikupio i prodajom dionica aleksandrovačke vinarije Vino Župa. Početkom studenog ostao je i bez 15.000 dionica Sojaproteina, a kasnije i bez 4.000 do 5.000 dionica Metalca, od kojih je dobio najmanje osam milijuna dinara. Neslužbeno, tvrtke za koje se tvrdi da su u vlasništvu Zeptera prodavale su i dionice AIK banke i Razvojne banke Vojvodine.

U kompaniji Zepter nisu željeli odgovoriti na pitanje zašto su prodavali dionice. Inače, srbijanski poduzetnik Filip Zepter, čije je ime u regiji sinonim dobrog posuđa, u Hrvatskoj je spominjan u kontekstu kupnje hrvatskih brodogradilišta.