NAGRADA ZA POBOLJŠANJE STRUKE

Žena godine je Nina Išek Međugorac, direktorica korporativnih komunikacija Hrvatskog Telekoma

  • Autor: Z. K.
  • Zadnja izmjena 17.07.2019 10:20
  • Objavljeno 17.07.2019 u 09:40
Nina Išek Međugorac

Nina Išek Međugorac

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Licencirane fotografije

U organizaciji časopisa Zaposlena između četiri iznimne žene koje su svojim radom pridonijele poboljšanju vlastite struke, a samim time i afirmirale žene u poslovnom okruženju, Nina Išek Međugorac izabrana je za Ženu godine 2019.

Nina Išek Međugorac, jedna od prvih magistrica na području odnosa s javnošću u Hrvatskoj, trenutno na čelu korporativnih komunikacija Hrvatskog Telekoma, proglašena je Ženom godine 2019.

Hrvatski Telekom pod njezinom palicom te s Institutom za razvoj i inovativnost mladih već četvrtu godinu zaredom provodi donacijski program pod nazivom Generacija Now, a koliko je projekt uistinu vrijedan, svjedoči i prošlogodišnja osvojena prestižna nagrada na konferenciji Native Advertising DAYS u Berlinu. Ove godine, u suradnji s Hrabrim telefonom i Djecom medija, predstavila je kampanju Igrajmo na sigurno, koja kao svojevrstan vodič o gamingu ukazuje na važnost pravovremene edukacije roditelja, potiče razumijevanje o toj temi te stvara preduvjete za sigurno i pametno igranje igrica.

'Znanje je za mene najisplativija investicija. Kvalitetnim obrazovanjem svi imaju jednaku priliku, bilo da su žene, muškarci, stari ili mladi, bogati ili siromašni. I zbog toga je ova godina za nas bila važna i velika. Preko 2000 djece u sklopu donacijskog programa Hrvatskog Telekoma nije učilo za dobru ocjenu, već su kritički promišljali svijet u kojem žive te naučili kako uz pomoć tehnologije stvoriti prilike da oni, njihova obitelj te prijatelji budu zadovoljniji, a njihov život kvalitetniji. Ova nagrada dodatna je potvrda cijelom korporativnom svijetu da kompanije s višom svrhom mogu značajno doprinijeti u stvaranju boljeg društva. Presudno je da mi u odnosima s javnošću čujemo i osjetimo potrebe zajednice te usmjerimo organizacije u kojima radimo na odgovorno ponašanje u društvu', izjavila je Nina Išek Međugorac nakon proglašenja.

Uz nju, u užem su izboru za Ženu godine redom bile iznimne i uspješne žene: diplomirana ekonomistica Jasenka Auguštan-Pentek, gradonačelnica Zlatara, zatim Ivana Paradžiković, voditeljica i urednica istraživačke emisije 'Provjereno', i magistrica medicine Ana Barić.

  • +3

Žena godine 2019.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Licencirane fotografije

Časopis Zaposlena ovaj izbor održava već 24. put, predstavljajući žene koje su svojim radom posebno obilježile proteklu godinu, promovirale ženska prava kroz vlastitu profesiju te nastojale utrti put svojim mlađim kolegicama. Jedan od ciljeva ovog projekta je poboljšati medijski tretman žena te otkloniti stereotipne uloge koje im se često nepravedno dodjeljuju. Svaka od nominiranih žena zasigurno će nastaviti svojim iznimnim djelovanjem i postignućima u karijeri utjecati na mnoge žene i ohrabrivati ih da se odvaže raditi ono što žele, što ih ispunjava i za što su kompetentne.

'Odnosi s javnošću često se u javnosti percipiraju kao dominantno ženska profesija, no dospjeti na direktorsku poziciju jedne moćne tvrtke kao što je Hrvatski Telekom, a koja se bavi ipak dominantno 'muškim biznisom', svakako je veliki uspjeh. No ono što Ninu Išek Međugorac dodatno izdvaja jest činjenica da taj svoj poslovni uspjeh i postignuća te moć i utjecaj, koje sa sobom nosi pozicija na kojoj se nalazi, koristi za širu dobrobit vrijednim društvenim angažmanom, odnosno usmjeravanjem dijela napora i sredstava svoje kompanije u projekte koji pridonose boljitku zajednice i društva u cjelini', izjavila je Ana Gruden, glavna urednica časopisa Zaposlena i organizatorica izbora za Ženu godine.

Svojim djelovanjem Nina Išek Međugorac dokazuje da 'ženski senzibilitet' u poslovnom svijetu zapravo predstavlja prednost te demantira sve one koji ga još uvijek, vrlo često, vide kao nedostatak.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!