SPEVEC UPOZORAVA

Zakon pogoduje Miloševićevom Pastoru!

domagoj milošević

domagoj milošević

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

Serviseri vatrogasnih aparata odnijeli su pobjedu u sporu s Vladom i vodećim proizvođačem vatrogasnih aparata, Pastorom, koji je u vlasništvu novog potpredsjednika Vlade Domagoja Miloševića

Na njihov zahtjev, Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) pročešljala je novi Zakon o zaštiti od požara te je zaključila da taj zakon krši pravila dopuštenog tržišnog natjecanja 'jer proizvođač vatrogasnih aparata ne može imati regulatorne ovlasti'.

Zakon o zaštiti od požara propisuje da vatrogasne aparate može servisirati samo tvrtka koja dobije dopuštenje proizvođača. Najveći proizvođač vatrogasnih aparata, tvrtka Pastor, vlasništvo je novog potpredsjednika Vlade Domagoja Miloševića, a serviseri optužuju Vladu da mu je svjesno pogodovala i namjestila posao.

Šefica Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja Olgica Spevec kaže da Agencija nije ocjenjivala poziciju Pastora na tržištu, već je nadležnom Ministarstvu unutarnjih poslova dala svoje mišljenje o zakonu. Zakon je inače stupio na snagu sredinom srpnja 2010, a Agencija smatra da je njegovo rješenje korak nazad u odnosu na raniju zakonsku odredbu, po kojoj je uvjete za rad servisera određivala država, a ne proizvođač vatrogasnih aparata.

'Mišljenje se odnosi na zakonsku odredbu koja proizvođaču, bez obzira radi li se o Pastoru ili nekom drugom, daje regulatorne ovlasti', kazala je Spevec.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi