poslovni rezultati

Zagrebački holding pohvalio se s dobiti, evo koliko su zaradili u pola godine

26.09.2023 u 12:21

Bionic
Reading

Grupa Zagrebački holding i društvo Zagrebački holding d.o.o. objavili su danas rezultate poslovanja za prvo polugodište 2023. godine.

Grupa Zagrebački holding u poslovnu 2023. godinu ušla je s ambicioznim planom unapređenja poslovanja koji uključuje nastavak procesa organizacijskog i operativnog restrukturiranja u svim sastavnicama grupe te proces reizdanja obveznica matičnog društva koji je uspješno realiziran s 11. srpnjem 2023. godine izdanjem prve obveznice gradske tvrtke na području srednje i istočne Europe povezane s održivim poslovanjem.

'Kao rezultat prethodno provedenih procesa, a unatoč nepredvidivom regulatornom i makroekonomskom okruženju te inflatornim efektima, grupa je za prvo polugodište 2023. godine ostvarila dobit nakon oporezivanja u iznosu od 0,72 milijuna eura, odnosno sveobuhvatnu dobit na razini od 4,4 milijuna eura što predstavlja povećanje u odnosu na isto razdoblje prošle godine za 2,5 milijuna eura', priopćeno je.

Operativna dobit (EBIT) grupe ostvarena je u iznosu od 11 milijuna eura, što je povećanje za 3,8 milijuna eura u odnosu na usporedno razdoblje 2022. godine. Ostvarena dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) iznosi 38,3 milijuna eura, što predstavlja povećanje od 4,5 milijuna eura u odnosu na isto usporedno razdoblje.

'Nastavak aktivnosti unaprjeđenja poslovanja grupe te ostvareni pozitivni financijski rezultati u prvoj polovici godine, predstavljaju dobar smjer prema ostvarenju ambicioznih ciljeva za 2023. godinu. Time su stvoreni preduvjeti za novi investicijski ciklus s ciljem razvoja Grupe kao partnera koji isporučuje kvalitetnu uslugu građanima grada Zagreba', priopćeno je.