TRŽIŠTE KAPITALA

Zagrebačka burza: Prekinut rast CROBEX-a, skromna likvidnost

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Filip Brala/PIXSELL

U utorak je na Zagrebačkoj burzi prevladao negativan sentiment te su glavni dionički indeksi trgovanje završili u crvenome. CROBEX je tako prekinuo niz od četiri dana rasta, skliznuvši za 0,1 posto, dok je CROBEX 10 oslabio za 0,4 posto. Među sektorskim indeksima indeks prehrambenog sektora je imao najveći pad, izgubivši 0,5 posto svoje vrijednosti, s druge strane indeks građevinskog sektora je završio s plusom od 2,8 posto

Promet na burzi je dodatno oslabio u odnosu na prethodni dan te je iznosio skromnih 5.8 milijuna kuna. Trećina prometa, odnosno nešto manje od 2 milijuna kuna odnosi se na trgovanje dionicom Spana, čija je cijena pritom porasla za 1,1 posto na 265 kuna, novu najvišu razinu.

Titulu dobitnika dana drugi dan za redom odnijela je dionica Granolia sa skokom od 19,4 posto dosegnuvši najveću razinu još od 2017 godine. Dobar dan imale su i dionice domaćih banaka; Istarska kreditna banka Umag s plusom od 3,1 posto, te Zagrebačka banka s rastom od 1,5 posto. S druge strane povlaštena dionica Končar-distributivni i specijalni transformatori doživjela je pad od 4,8 posto.

Dobitnik dana: Granolio +19.44% 64,50

Gubitnik dana: Končar-distributivni i specijalni transformatori - 4.76% 2.400,00

CROBEX -0,10% 2.097,16

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!