tržište kapitala

Zagrebačka burza: Najviše se trgovalo dionicom Spana

tportal

Izvor: Cropix / Autor: Vedran Peteh / CROPIX

Pozitivan sentiment vratio se na domaće tržište kapitala u petak, pri čemu je glavni indeks CROBEX porastao 0,04 posto, dok je njegova uža inačica CROBEX10 dobila na vrijednosti 0,10 posto, a širi tržišni indeks CROBEXplus je izgubio 0,14 posto

Sektorski indeksi imali su mješovite izvedbe, od kojih je najviše izgubio indeks građevinskog sektora, s minusom od 1,5 posto. S druge strane, najviše je dobio indeks turističkog sektora koji je porastao 0,5 posto.

Ukupan dionički promet se povećao u odnosu na prethodni radni dan te je iznosio 21,4 milijuna kuna, pri čemu je bilo dva milijunaša. Najviše se trgovalo dionicom Spana s kojom je ostvareno 16,2 milijuna kuna blok prometa te 500 tisuća kuna redovnog prometa, prilikom čega je izgubila 1,5 posto na vrijednosti. Osim nje, likvidna je bila i dionica Arena Hospitality Grupe koja je na prometu od gotovo 1,3 milijuna kuna dobila 1,8 posto.

Titulu dobitnika dana ostvarila je dionica Helios Farosa, čija je cijena porasla 14,3 posto. Uz nju, dobre izvedbe imale su i dionice Granolia i Instituta IGH koje su porasle 5,5 posto i 3,8 posto.

Na strani gubitnika izdvojila se dionica Varteks koja je izgubila 9,6 posto svoje vrijednosti, a loš je dan imala i dionica Zagrebačke banke s padom cijene od 1,3 posto.

Dobitnik dana Helios Faros +14,29% 8,00

Gubitnik dana Varteks -9,57% 5,20

CROBEX +0,04% 1.935,74

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!