TRŽIŠTE KAPITALA

Zagrebačka burza: Indeksi oslabili uz nisku likvidnost, dobitnik dana je Saponia

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala je u srijedu svjedočilo negativnim kretanjima dioničkih indeksa, dok je likvidnost potonula. Oba indeksa, CROBEX i uži tržišni indeks CROBEX10 su oslabili 0,5 posto, dok je među sektorskim indeksom gubitnike predvodio indeks građevinskog sektora, s padom od 0,7 posto. S druge strane, jedino je indeks sektora industrije zaključio u zelenom teritoriju, koji je ojačao 0,5 posto

Ukupno je protrgovano svega 3,8 milijuna kuna, pri čemu niti jedno izdanje nije uspjelo prikupiti milijunski promet. Najviše se trgovalo dionicama Atlantic Grupe, koje su na prometu od 770 tisuća kuna oslabile 0,7 posto. To je ujedno i jedino izdanje s prometom iznad pola milijuna kuna.

Od aktivnijih izdanja, titula gubitnika dana je pripala dionici Sunce Hotela, čija je cijena kliznula 1,8 posto, a loš dan su imale i dionice Podravke i Ericsson Nikola Tesle, koje su oslabile redom 1,5 posto i 1,3 posto.

S druge strane, dionice Saponije su uzletjele 8,7 posto, dionice Tankerske Next Generation su porasle 2,3 posto, dok su dionice Brodogradilišta Viktor Lenac ojačale 1,8 posto.

Dobitnik dana: Saponia +8,65% 565,00

Gubitnik dana: Đuro Đakovic Grupa -4,52% 4,01

CROBEX: -0,48% 1.853,53