TRŽIŠTE KAPITALA

Zagrebačka burza: Indeksi nastavili pozitivan niz, uzletjela dionica riječkog škvera

Brodogradilište Viktor Lenac

Brodogradilište Viktor Lenac

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Domaće tržište kapitala je u srijedu nastavilo s pozitivnim kretanjima dioničkih indeksa, iako blažim intenzitetom, uz skromnu likvidnost. Sva tri glavna dionička indeksa su zaključila u zelenom teritoriju, pri čemu je CROBEX ojačao 0,2 posto, dok su uži indeks CROBEX10 i širi tržišni indeks CROBEXplus porasli redom 0,1 posto i 0,9 posto. Od sektorskih indeksa, dobitnike je predvodio indeks građevinskog sektora, s rastom od 3,6 posto, dok je u crvenom zaključio jedino indeks prehrambenog sektora, koji je izgubio 0,3 posto na vrijednosti

Skromna dionička likvidnost je dodatno oslabila, te je protrgovano svega oko 4,7 milijuna kuna, pri čemu niti jedno izdanje nije uspjelo prikupiti milijunski promet. Najbliže tome su bile dionice Podravke, s prometom od 843 tisuće kuna te rastom cijene od 1,2 posto. Slijede ih dionice Atlantske plovidbe, koje su na prometu od 591 tisuće kuna porasle 2,2 posto.

Titulu dobitnika dana je ipak pokupila dionica Brodogradilišta Viktor Lenac, koja je uzletjela 8,8 posto, a dobre cjenovne izvedbe su imale i dionice Ingre te INA-e, koje su ojačale redom 8,3 posto i 2,7 posto.

Od aktivnijih izdanja, loš dan su imale dionice Atlantic Grupe i AD Plastika, čije su cijene oslabile 1,4 posto i 0,8 posto.

Dobitnik dana: Brodogradilište Viktor Lenac +8,77% 12,40

Gubitnik dana: Luka Ploče -3,50% 386,00

CROBEX: +0,17% 1.844,10

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!