projekt moj zaba start

Zaba dodjelila gotovo milijun kuna potpora

  • Autor: I. Ba.
  • Zadnja izmjena 26.10.2017 14:17
  • Objavljeno 26.10.2017 u 14:17
Pobjednici natječaja Moj Zaba Start Zagrebačke banke

Pobjednici natječaja Moj Zaba Start Zagrebačke banke

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Ratko Mavar

Uručene su nagrade pobjednicima natječaja Moj Zaba Start Zagrebačke banke. Na tri različita natječaja – Poduzetništvo, Kultura i znanost te Društvo prijavljeno je ukupno 680 projekata, a u svakoj su kategoriji odabrana po tri najbolja koja su osvojila 120.000 kuna za prvu, 100.000 kuna kao drugi i 80.000 kuna za treću nagradu dok je nagrada publike vrijedna 30.000 kuna. U ovogodišnjem projektu Zaba je dodjelila ukupno gotovo milijun kuna potpora

Prvu nagradu u natječaju Poduzetništvo osvojio je projekt Time Travel Zagreb tvrtke Dare2dream. Drugoplasirani je projekt Park znanosti tvrtke Veverec 91, a treći je projekt ZAGICAST- imobilizacijski materijal Stjepana Ćurića.

Prvu nagradu natječaja Kultura i znanost osvojio je projekt Izrada scenarija stalnog postava Hrvatskog muzeja medicine i farmacije, Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i Hrvatskog muzeja medicine i farmacije. Druga nagrada pripala je projektu 'Sinj u sridu', Viteškog alkarskog društva Sinj, a treća je pripala projektu Razvoj mehatroničkog uređaja za rehabilitaciju pacijenata sa smanjenom funkcionalnošću gornjih ekstremiteta Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

U natječaju Društvo komisija je prvu nagradu dodijelila projektu Karavan orkestar koji su osmislili  Crveni nosovi klaunovidoktori, a drugu projektu Oaza mira, Osnovne škole Grgura Karlovčana iz Đurđevca. Treću nagradu osvojili su Plavi pomagači Udruge Plavi telefon.

'U današnjem je okruženju potrebno puno odvažnosti da se pokrene vlastito poslovanje, realiziraju nove inicijative i ostvare društveni projekti. Stoga nam je drago da je 680 poduzetnika, institucija, društava i udruga predstavilo i prijavilo svoje inicijative u programu Moj Zaba Start. U ime Uprave Zagrebačke banke zahvaljujem svima koji su osmislili i sudjelovali u ovom jedinstvenom projektu, čestitam dobitnicima vrijednih nagrada te se veselim svakom idućem koraku koji ćemo napraviti zajedno', poručio je Miljenko Živaljić, predsjednik Uprave Zagrebačke banke.

Osim glavnih nagrada, finalisti sva tri natječaja borili su se i za nagradu javnosti vrijednu 30 tisuća kuna. Građani su mogli glasati na stranici www.mojzabastart.hr, a odabrali su projekte Time Travel Zagreb, tvrtke Dare2dream u natječaju Poduzetništvo, Implementacija dijagnostičke NOMAS metode u rodilišta i odjele neonatologije, Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu u natječaju Kultura i znanost te Krijesnica App, Udruge za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima Krijesnica, za natječaj Društvo.

  • +10
  • +7

Pobjednici natječaja Moj Zaba Start

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Ratko Mavar

Nagrade najboljima dodijelili su Miljenko Živaljić, predsjednik Uprave Zagrebačke banke i Dijana Hrastović, članica Uprave Zagrebačke banke.

Kroz projekt Moj Zaba Start Zagrebačka banka već četiri godine nagrađuje inovativne i tržišno utemeljene ideje te pruža potporu najboljima u različitim područjima. Kroz četiri ciklusa podržala je više od 40 najboljih vrijednih poduzetničkih i društvenih inicijativa s više od četiri milijuna kuna. Među nagrađenima su inovativni startupovi, društveno korisne inicijative, projekti iz područja zelenog poduzetništva i kreativne industrije te izrade aplikacija i informatičkih rješenja. Uz financijsku potporu sudionicima su omogućene edukacije te promocija.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!