komercijalizacija inovacija

Za razvoj inovacija mikro i malih poduzetnika u Primorsko-goranskoj županiji 600.000 kuna

25.08.2022 u 12:11

Bionic
Reading

Zaklada za financiranje izradbe prototipova (FIPRO) objavila je javni poziv za dodjelu 600 tisuća kuna za razvoj i komercijalizaciju inovativnih poduzetničkih projekata, na koji se mogu javiti mikro i mali gospodarstvenici s područja Primorsko-goranske županije

Pojedini prijavitelj može dobiti najmanje 50 tisuća, a najviše 200 tisuća kuna. Novac se dodjeljuje za financiranje prihvatljivih troškova razvoja i komercijalizacije inovacija: izradu ili nabavu opreme, alata i materijala, izradu, ispitivanje, usavršavanje prototipa ili postupka pružanja usluge, pripremu za izlazak na tržište i promotivne aktivnosti.

Moguće je financirati i aktivnosti ugovaranja i razvoja distributivno prodajnih kanala, certificiranje ili atestiranje proizvoda ili usluga radi izlaska na tržište te pretraživanje stanja tehnike, pripreme i zaštite intelektualnog vlasništva.

Dio je to projekta Komercijalizacija inovacija, koji se provodi u suradnji s Primorsko-goranskom županijom, a pokrenut je kako bi se povećala ponuda financijskih sredstava poduzetnicima u fazi plasiranja inovacija na tržište, s ciljem razvoja i promocije inovatorstva, novih proizvoda, postupaka i usluga te poboljšanja postojećih inovacija.

Javni poziv je otvoren do 1. listopada, a objavljen je na internetskoj stranici www.fipro.hr.