TRAŽE SE ODGAJATELJI

Za rad u vrtiću iskustvo nije presudno

22.08.2013 u 09:59

Bionic
Reading

Odgajatelj je najtraženije zanimanje u kategoriji Obrazovanje i znanost. Prema podacima portala MojPosao, ove godine tražilo ih se pet puta više od dadilja i četiri puta više od osnovnoškolskih učitelja. Većina oglasa objavljena je za Zagreb i Zagrebačku županiju

U najviše oglasa tražili su se odgajatelji na određeno vrijeme (42 posto). U 39 posto oglasa nudilo se stručno osposobljavanje, a samo u petini oglasa (19 posto) posao za stalno. S obzirom da poslodavci u oglasima obično označavaju nekoliko stupnjeva prihvatljivog obrazovanja, u najviše oglasa tražilo se odgajatelje s višom stručnom spremom (72 posto) i prvostupnike (58 posto). Tek se u 28 posto oglasa tražilo kandidate s visokom stručnom spremom.

Za dobivanje posla odgajatelja iskustvo nije presudno – bilo je uvjet u tek trećini oglasa. Prosječno traženo iznosilo je godinu i pol, što je dvostruko manje od prosjeka za sva zanimanja.

Ukoliko ste netom završili Učiteljski fakultet, smjer predškolski odgoj, ili se nalazite pri kraju studija i želite steći svoje prvo radno iskustvo u struci, prenosimo nekoliko aktualnih oglasa za posao odgajatelja: Studio za igru, zabavu i smijeh Laboratorij zabave iz Zagreba traži voditelja zabavno-edukativnog programa, animatora (m/ž) za dječje rođendane. Prijaviti se mogu i studenti Učiteljskog fakulteta, no potrebno je iskustvo u radu s djecom. Ukoliko po svojim kvalifikacijama odgovarate navedenim uvjetima, svakako pogledajte i ostale detalje u oglasu

Dječji vrtić Leteći medvjedići iz Hrvatskog Leskovca zapošljava odgajatelja - pripravnika predškolske djece (m/ž). Riječ je o radu na određeno vrijeme tijekom trajanja rodiljnog dopusta, a prijaviti se mogu i studenti.

Dječji vrtić Obzori iz Samobora traži odgajatelja predškolske djece (m/ž). Rad će se odvijati u cjelodnevnom programu na engleskom jeziku, stoga je poznavanje tog stranog jezika bitan uvjet. Riječ je o poslu na određeno vrijeme.

Iako na razgovorima za posao postoje neka uobičajena pitanja za koja se možete unaprijed pripremiti, poslovi za odgajatelje zbog svoje specifičnosti traže i drugačiju pripremu za razgovor. Ako vam poslodavac postavi pitanje kako znate da ćete, s obzirom da nemate prethodnog iskustva, dobro obavljati posao odgajatelja, možete mu spomenuti praktično iskustvo koje ste stekli unutar obitelji. Također, možete govoriti o smjeru koji ste odabrali na Učiteljskom fakultetu i zbog čega, koji su kolegiji na vas ostavili poseban utisak te koja vam je literatura najkorisnija. Želite li se pripremiti i za druga specifična pitanja, provjerite kako možete odgovoriti na još neka od čestih pitanja koja poslodavci postavljaju kandidatima na intervjuu za posao odgajatelja.