posao od 2,5 milijardi eura

Volkswagen povećao ponudu i blizu je povijesnog preuzimanja

28.07.2021 u 22:10

Bionic
Reading

Volkswagen i partneri blizu su preuzimanja Europcara u poslu koji bi francusku kompaniju za unajmljivanje automobila vrednovao na razini od 2,5 milijardi eura

U utorak je Europcar potvrdio da raspravlja o potencijalnoj ponudi od oko 0,50 eura po dionici, nakon što su izvori ranije rekli Reutersu da je Volkswagen ponovno pokrenuo razgovore i da nastavlja s njima.

Europcarovi vlasnici, hedge fondovi, odbili su krajem lipnja prethodnu ponudu Volkswagena i ulagača Attestora i Pon Holdingsa, vrijednu 0,44 eura po dionici.

Europcar je otkrio da je ista grupa investitora uključena u novu ponudu.

'Nema sigurnosti u ishod ovih rasprava i tvrtka će odmah informirati tržište', dodaje se.

Povezivanje bi moglo biti najavljeno već u srijedu ako razgovori o glavnom sporazumu budu uspješni, rekla su dva izvora za Reuters.

  • +4
ID.4 – prvi potpuno električni SUV marke Volkswagen Izvor: Promo fotografije / Autor: Petar Santini

Izvori tvrde da bi se cijena mogla i povećati ili uključivati klauzule o 'zaslađivačima' ako razine prihvaćanja dosegnu određeni prag. Jedan od izvora rekao je da bi se odbori kompanija trebali odvojeno sastati u srijedu.

Analitičari kažu da bi Volkswagen mogao pronaći vrijednost u Europcarovoj mreži stanica za iznajmljivanje jer se okreće električnim vozilima i nastoji doći do potrošača koji bi radije iznajmili automobil nego imali u vlasništvu neko prijevozno sredstvo.