inspektori u akciji

Vlasnik restorana koji je zatvoren zbog spornog stola: Ako dosad nisam dobio rak zbog stresa od korone i potresa, sad ću ga dobiti! Ovo što su nam napravili je ludost

  • Autor: Luka Filipović
  • Zadnja izmjena 20.04.2020 11:54
  • Objavljeno 20.04.2020 u 11:32
Glavni kuhar Tomislav Pirš i vlasnik restorana Mario Minder

Glavni kuhar Tomislav Pirš i vlasnik restorana Mario Minder

Izvor: Cropix / Autor: Marko Todorov / CROPIX

Japanski restoran Tekka u Zagrebu od subote je zatvoren odlukom Državnog inspektorata. Problem za inspekciju bio je visoki stol na koji djelatnici restorana dostavljaju hranu za drive-in uslugu. Stol se, prema tvrdnjama inspektora, nalazio na javnoj prometnoj površini. Vlasnik Tekke Mario Minder takav potez Inspektorata naziva 'ludošću'

S Minderom smo razgovarali telefonski dok je bio na putu do Državnog inspektorata jer su od njega tražili dodatnu dokumentaciju za zapisnik.

'Nosim neku papirologiju da nadopune zapisnik. Sve je to nebulozno... I ovako nikako ne poslujemo. Uveli smo drive-in uslugu samo da opstanemo. Uložili smo u marketing i sad kad se konačno počelo pokretati nešto oni nam zatvore restoran. Ludost! Ako dosad nisam dobio rak zbog stresa od korone i potresa, sad ću ga dobiti', rekao je za tportal Minder.

U Tekki zapošljava 17 djelatnika. Nikome nije dao otkaz usprkos koronakrizi. Nada se kako će se odluka Državnog inspektorata promijeniti. Danas je u 12 sati sastanak Udruge ugostitelja, Državnog inspektorata i epidemiologa. Uz Tekku, inspektori su ovih dana zatvorili još 30-ak restorana, najviše u Zagrebu i Rijeci, zbog izdavanja hrane ispred objekata.

'Očekujem da ćemo svi nastaviti s radom. Ovo nisu normalni uvjeti. Promet nam je smiješan. Jedan dan smo imali samo 100 kuna prometa. Moramo nastaviti s radom kako ne bismo dijelili otkaze', istaknuo je Minder.

Mario Minder zapošljava 17 djelatnika u Tekki

Mario Minder zapošljava 17 djelatnika u Tekki

Izvor: Cropix / Autor: Darko Tomas / CROPIX

Od države je dobio pomoć za isplatu minimalne plaće radnicima.

'Na tome im hvala. Ali kad smo dobili zabranu rada, palo mi je na pamet da im vratim novac i zamolim ih da nam više nikad ne pomažu', rekao je Minder.

U ugostiteljstvu je već 30 godina, a japansku kuhinju doveo je u Zagreb još 2001. godine.

Karijeru je započeo kao konobar Esplanade, A.G. Matoša, potom voditelj restorana Takenoko, a zadnjih 15-ak godina vlasnik je Tekke. Inače, Tekka se nalazi na popisu 50-ak hrvatskih restorana koje preporučuje Michelin.

U 2018. Minder je imao oko četiri milijuna kuna prihoda i 69.500 kuna dobiti. Poslovne brojke za prošlu godinu još nisu javno vidljive.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!