Mario Žamboki

Vlasnik diskonta Žabac ulozi u ugostiteljstvo: 'Otvorit ću bar u centru Zagreba'

07.02.2023 u 13:59

Bionic
Reading

Mario Žamboki, poduzetnik koji stoji iza trgovina Žabac odlučio se za novi pothvat i ulazak u ugostiteljstvo, piše Poslovni dnevnik

'Ideja za širenje u ugostiteljstvo je došla tako što imamo jako dobre izvore za kvalitetna, ali povoljna vina i druga pića, dok istovremeno vidimo da je slaba ponuda zabave za širu populaciju i da si ljudi ne mogu priuštiti zabavu', objašnjava Žamboki

Kako kaže, cilj im je proširiti inovativni koncept u ugostiteljstvu, a čitava priča trebala bi funkcionirati slično kao i u njihovim outlet trgovinama hranom. Bit će to, kaže Žamboki, sličan poslovni princip.

'Naša ponuda će biti takva da imamo ono što smo povoljno nabavili tog trenutka i mijenjati će se svakodnevno', otkriva Žamboki u razgovoru za Poslovni.

Kako kaže, prva lokacija bara planirana je za centar Zagreba. 'Još smo u pregovorima. Bar će vjerojatno proraditi ove godine i radit će oko 30 radnika', kaže Žamboki.

Inače, njegov Žabac food outlet trenutno zapošljava 85 radnika, te 15 osoba s posebnim potrebama i do deset studenata. Žamboki je svoj je koncept utemeljio s namjerom da se prodajom namirnica u tri kategorije – rok, stock i lom, kupcima omogući roba po povoljnijim cijenama, a ujedno i spriječi bacanje hrane.