NEXE GRUPA

Vlasnici obveznica odbili Ergovićev prijedlog

06.12.2012 u 14:22

Bionic
Reading

Na danas održanoj skupštini vlasnici obveznica Nexe grupe potrebnom većinom nisu prihvatili prijedlog odluke o promjeni uvjeta izdanja i izmjena odredaba Ugovora o izdavanju obveznica izdanih u lipnju 2011. godine u nominalnom iznosu od 120 milijuna eura. Podsjetimo, uprava te građevinske kompanije predlagala je odgodu isplate glavnice do 2022. godine, a plaćanja dospjelih kamata do 2017. godine

Iz Nexe grupe su izvijestili da velika većina imatelja obveznica, njih 69 posto, podržava mjere koje Nexe grupa provodi s ciljem restrukturiranja duga i konsolidacije financijskoga položaja.

Ipak, iako su većinski vlasnici izrazili spremnost na prolongiranje postojećih obveznica na duže razdoblje, nisu prihvatili predložene uvjete. Nakon neuspjele skupštine imatelja obveznica, uprava će nastaviti pregovore s vjerovnicima.

'Uprava Nexe grupe uvjerena je da će u dogovoru s vjerovnicima u narednom razdoblju iznaći prihvatljiv model financijskog restrukturiranja koji će u najvećoj mogućoj mjeri zadovoljiti očekivanja investitora, kao i svih vjerovnika Nexe grupe', izjavio je Krešimir Dundović, član uprave za strategiju i financije.