LINIĆ OPTUŽUJE:

'Vlada svjesno uništava Liburnia Riviera Hotele'

13.05.2010 u 16:02

Bionic
Reading

SDP-ov saborski zastupnik Slavko Linić na današnjoj je konferenciji za novinstvo u Rijeci izjavio da bi bilo nužno uvesti porez na zemljišne transakcije povezane s prenamjenama, odnosno prenamjenama prostora negdašnjih industrijskih pogona u poslovne ili stambene prostore

Izbjegavajući uvesti takav porez, vlada, a posebno ministar financija Ivan Šuker, pokazuje da je u službi krupnog kapitala, kazao je.

Govoreći o vladinu prijedlogu porezne reforme, o kojem će se raspravljati na sljedećoj saborskoj sjednici, Linić je rekao da ona neće ništa bitno promijeniti jer se i nadalje porezno najviše opterećuju radnici i gospodarski subjekti, posebno industrija. Uz uvođenje poreza na zemljišne transakcije bilo bi potrebno smanjiti doprinose za zdravstvo u plaćama, smatra Linić.

Ocijenio je i da bi se rebalans proračuna trebao obaviti uz ozbiljnije zahvate, a ne da se, dodao je, rebalansom samo osigura isplata mirovina i plaća u javnom sektoru.

Linić je izrazio nezadovoljstvo stanjem u Liburnia Riviera Hotelima ustvrdivši da se u vladi čeka pogodan trenutak da se sklopi nova nagodba s Darkom Ostojom. To se sad nije dogodilo jer je nezadovoljstvo u vezi s tom nagodbom iz Rijeke bilo preglasno, a premijerka se boji mišljenja javnosti, kaže Linić. Ustvrdio je da vlada svjesno uništava LRH ne ulažući u obnovu zapuštenih hotela i ne dopuštajući djelomičnu prodaju.

Zastupnik Željko Jovanović je ocijenio da premijerki i ministrima nedostaje odgovornosti u tvrdnjama da nisu ništa znali o aktivnostima u vladi ili oko nje, koje su sada predmet istraga policije i DORH-a. Svi kraci korupcijske hobotnice vode prema vladi pa neće biti učinkovite borbe protiv korupcije dok se ne promijeni vlast, rekao je.