PORUKA JAVNOSTI

Vjerovničko vijeće: Cijenimo rad Ramljaka i domaćih i stranih savjetnika

 • Autor: L. F.
 • Zadnja izmjena 05.02.2018 16:12
 • Objavljeno 05.02.2018 u 14:59
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL

Privremeno vjerovničko vijeće Agrokora još jednom je dalo punu podršku izvanrednom povjereniku Anti Ramljaku. U priopćenju upućenom javnosti u ponedjeljak ističu kako cijene rad izvanredne uprave i domaćih i stranih savjetnika

Priopćenje prenosimo u cjelosti:

'Vjerovnici Agrokora su uložili značajna sredstva u Agrokor te su u skladu sa zakonom, zajedno s izvanrednim povjerenikom i angažiranim savjetnicima Agrokora fokusirani na izbjegavanje stečajnog scenarija i oporavak što je moguće većeg dijela svojih tražbina.

Postizanje nagodbe u iznimno kratkom zakonom propisanom roku naš je prioritet.

Privremeno vjerovničko vijeće ne podržava rasprave koje vode u pravcu destabilizacije, produžavanja ili ugrožavanja postupka izvanredne uprave, odnosno dovode u pitanje postizanje nagodbe u zakonom propisanom roku

Ovaj proces može biti uspješno doveden do kraja jedino konstruktivnim dijalogom koji se odvija primarno među vjerovnicima i naša je namjera voditi ga zajedno s izvanrednim povjerenikom na upravo takav način.

Cijenimo rad izvanredne uprave i domaćih i stranih savjetnika čiji su rezultati u proteklih deset mjeseci stabilizacija i postizanje održivosti poslovanja Agrokora, bitno poboljšanje likvidnosti sustava s pozitivnim efektima na cijelo tržište i maksimalno očuvanje radnih mjesta u Hrvatskoj i zemljama regije.'

 • +5
 • +2

Izjava za medije nakon sastanka uprave i dobavljača Agrokora

Izvor: Cropix / Autor: Srdjan Vrancic / CROPIX

Sindikati podržavaju izvanrednu upravu Agrokora

I dva sindikata u Agrokoru - Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske i Sindikat trgovine Hrvatske podržali su u ponedjeljak rad izvanredne uprave Agrokora čiji je cilj postizanje nagodbe između vjerovnika.

Dva sindikata koji u sustavu Agrokora imaju najveći broj članova, u zajedničkom priopćenju izražavaju "punu potporu radu izvanredne uprave, koji ide u smjeru sklapanja nagodbe između vjerovnika".

Sklapanje nagodbe između vjerovnika jedini je način opstanka društava iz sustava Agrokora, te zadržavanja gospodarske djelatnosti i radnih mjesta, ocjenjuju sindikati.

"Radnici očekuju političko okruženje koje će osigurati uvjete u kojima će vjerovnici u postupku izvanredne uprave sklopiti nagodbu u zakonom predviđenom roku i na taj način osigurati gospodarsku budućnost društvima iz sustava Agrokora, a radnicima osigurati posao i budućnost u Hrvatskoj", stoji u priopćenju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Komentari čitatelja 3

Prikaži sve
 • samostalan

  05.02.2018 16:31

  PODRSKA Todoricu...ipak Sam bio u pravu.

 • visitor1

  05.02.2018 15:46

  Valja znati da je sukladno Lex Agrokoru ekipa iz Privremenog vjerovničkog vijeća došla u poziciju odlučivanja isključivom voljom vladinog povjerenika. Njih poimence nisu birali vjerovnici nego Ramljak. Logično je onda i očekivano da će Vidaković i slični podržavati rad onoga tko im je omogućio fo...

 • visitor1

  05.02.2018 18:05

  Da Oktavijane, ali ne odlučuju o Ramljakovim odlukama skupine, već konkretni ljudi. A konkretnih ljudi ima još uvijek samo u privremenom vijeću koje je on osobno izabrao, a ne vjerovnici sami. Ne postoji još stalno vjerovničko vijeće - a kad će biti, ne zna se.

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi