najviše interesa iz Njemačke

Više od 10.000 stranih turista svakog dana pogleda epidemiološku kartu Hrvatske

  • Autor: L. F.
  • Zadnja izmjena 17.06.2021 13:10
  • Objavljeno 17.06.2021 u 13:10
Ilustrativna fotografija

Ilustrativna fotografija

Izvor: EPA / Autor: ATIENZA

Regionalna interaktivna karta Hrvatske koja pokazuje epidemiološko stanje i mjere po županijama i otocima sve je posjećenija kako ulazimo u glavnu sezonu, a i dalje je najviše interesa iz Njemačke

Karta, koju je izradila Hrvatska udruga turizma, pokazuje Hrvatsku po NUTS 3 statističkim regijama tj. po županijama što je točniji i relevantniji podatak u odnosu na kartu Europskog centra za kontrolu i prevenciju (ECDC) bolesti koji Hrvatsku dijeli na četiri NUTS 2 statističke regije.

Kartu je od njenog predstavljanja posjetilo oko milijun korisnika, a samo u lipnju preko 70.000 posjetitelja. Kako se zahuktava sezona, kartu posjećuje dnevno preko 10.000 posjetitelja.

”Uspijemo li održati epidemiološku situaciju u ovim okvirima Hrvatska i ove godine može ostvariti vrlo uspješnu turističku godinu. Uz održavanje povoljne epidemiološke situacije vrlo je važno aktivno komunicirati i upravljati percepcijom sigurnosti gostiju u Hrvatskoj. Ništa se neće dogoditi samo od sebe, čeka nas jako zahtjevna sezona i svi moraju biti na visini zadatka – turistički djelatnici u osiguravanju sigurnog boravka i dobrog osjećaja turista, a Vlada i državne institucije na upravljanju epidemiološkom situacijom i percepcijom sigurnosti zemlje te osiguravanju što jednostavnijeg ulaska u zemlju”, izjavio je Veljko Ostojić, direktor HUT-a.

Epidemiološka karta Hrvatske pokazuje sve više zelenih županija i otoka, u kojima je 14-dnevna incidencija na 100.000 stanovnika pala ispod 25 novo zaraženih.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!