buja potražnja

[FOTO] U Bluesunu hvale se nikad boljom postsezonom, otkrivaju tko su im gosti i zašto su morali stopirati prodaju

29.09.2021 u 10:55

Bionic
Reading

Zbog velike potražnje, cijeli listopad će ostati otvoreni najveći hoteli u lancu Blusun Hotels&Resortsu. U njih ukupno devet od kojih je šest smješteno na Makarskoj rivijeri te jednom kampu, osim sve većeg broja individualnih gostiju što je trend koji se od glavne sezone prelio na jesenski dio, borave tradicionalne sportske i fitness grupe, zadovoljni su rezultatima u postsezoni u ovoj hotelijerskoj kući

'S rujnom se, zbog početka školske godine, mijenja struktura gostiju, kako u Hrvatskoj, tako i na svim emitivnim tržištima. Dolazi, također, i do promjene motiva dolaska gostiju kojima more i sunce nisu više isključivi preduvjet', objašnjava Stjepko Šošić, direktor upravljanja prihodima Bluesuna kakve rezultate očekuju u postsezoni.

Napominje kako je riječ o gostima koji zahtjevaju puno više dodatnih sadržaja, aktivniji su, mobilniji, skloniji istraživanju destinacije, zaleđa i unutrašnjosti Hrvatske.

'Mnogo se više bave sportom i znamenitostima, posvećeniji su sebi, stoga više istražuju i lokalnu gastronomiju i koriste wellness sadržaje', objašnjava preferencije gostiju u postsezoni.

Stoga su u ovoj hotelijerskoj kući u prvi plan jesenske ponude stavili sportske, gastronomske i wellness sadržaje kao i pakete koje nude njihovi hoteli i destinacije obraćajući se prvenstveno parovima i individualcima.

'Oni su u ovom periodu sezone najzastupljeniji jer žele izbjeći najveće gužve i vrućine te upotpuniti doživljaj u našim destinacijama brojnim dodatnim aktivnostima.', kaže Šošić.

  • +11
BlueSun Hotels&Resorts Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Bluesun Hotels&Resorts

Priljev novih rezervacija za jesen u prva dva tjedna rujna veći nego u redovnim sezonama 2018 i 2019., napominju u Bluesun Hotels&Resortima. Zbog nedostatka kapaciteta, ističu, u nekim terminima za kraj rujna su morali čak i zaustaviti prodaju. 

'S obzirom na to da nam je kroz rujan na ruku išlo i jako lijepo vrijeme, veliki dio gostiju je svoje boravke produljio za nekoliko dana u odnosu na period koji su inicijalno rezervirali.', dodaje Šošić.

Trenutno u devet otvorenih hotela od kojih je šest smješteno na Makarskoj rivijeri te jednom kampu, osim sve većeg broja individualnih gostiju što je trend koji se nastavio od glavne sezone i na jesenski dio, borave tradicionalne sportske i fitness grupe.

'Krajem rujna i kroz listopad imamo i brojna MICE događanja poput kongresa, susreta, u našim hotelima s kongresnim kapacitetima, MICE je ove jeseni mnogo jači no što smo očekivali i postoji izrazita potražnja iz korporativnog miljea te nas osobito veseli oporavak ovog prodajnog segmenta koji je izuzetno bitan za produljenje sezone.', kaže Marija Benjak, voditeljica direktne, grupne i MICE prodaje Bluesun Hotels&Resorts.

Riječ je o radnim sastancima i uglavnom o respektabilnim domaćim tvrtkama iz područja medicine, IT sektora i farmaceutske industrije.

'Osobito je velik interes za Bluesun hotel Soline u Brelima koji ima najmodernije kongresne kapacitete na Makarskoj rivijeri (potpuno renoviran 2018.), a koje prate brojni dodatni sadržaji itekako važni za incentive, od wellnessa, a la cartea, sportova, mogućnosti izleta - jer kongresni turizam odavno više nije samo vezan za sastanke, on spaja posao i doživljaj, sveukupnost ponude i iskustva.', kaže Benjak.