POTPISAN UGOVOR S DRŽAVOM

Valamar Riviera najavila ponudu za preuzimanje rapskog Imperiala

20.09.2016 u 17:34

Bionic
Reading

Turistička kompanija Valamar Riviera objavila je da je u utorak u Centru za restrukturiranje i prodaju (CERP) potpisala ugovor kojim je stekla 50,08 posto dionica rapske hotelske tvrtke Imperial te najavila da će sa svojim partnerom u tom poslu, fondom AZ, obavijestiti o nastanku obveze objavljivanja ponude za preuzimanje preostalih dionica u Imperialu

Vijest o potpisu ugovora na svojim je internet stranicama objavio i CERP iz kojeg ističu da će Valamaru biti prenijeto 318.446 dionica Imperiala, koje čine 50,08 posto temeljnog kapitala te najveće rapske hotelske tvrtke, nakon što plati ugovorenu cijenu od 260,8 milijuna kuna, za što Valamar ima rok od 30 dana

'Potpisivanjem tog ugovora uspješno okončan postupak prodaje još jednog turističkog potrfelja u većinskom vlasništvu države', poručuju iz CERP-a.

Ponudu Valamara za kupnju dionica Imperiala CERP je, nakon završnog obvezujućeg kruga, prihvatio krajem srpnja ove godine.

Valamar je jedini dao obvezujuću ponudu za Imperial i tada je to ocijenjeno kao 'win-win' situacija, tim više što je Valamar u proces privatizacije Imperiala ušao zajedno s AZ društvom za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima kako bi, kako su naveli, 'kroz kombinaciju iskustva i snage vodećeg institucionalnog investitora u Hrvatskoj i upravljačka znanja, stručnost i vrhunske rezultati vodeće tvrtke u turizmu u Hrvatskoj stvorili novu dodanu vrijednost dionicima sve tri kompanije'.

Valamar Riviera je o potpisanom ugovoru s Republikom Hrvatskom, Državnom agencijom za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka, Hrvatskim zavodom za mirovinsko osiguranje i CERP-om o kupnji 50,08 posto dionica Imperiala izvijestio putem Zagrebačke burze.

Iz Valamara u objavi najavljuju da će po stjecanju dionica Imperiala prenijeti 10 posto dionica na AZ fond, s kojim zajednički djeluje u odnosu na Imperial, a čime će steći prevladavajući utjecaj u rapskoj hotelskoj tvrtki. 'To će omogućiti korištenje članskih prava u društvu Imperial sa značajnim utjecajem na poslovanje. Pri tome će Valamar razmatrati korištenje svih uobičajenih, dopuštenih načina, poluga i alata, a s ciljem unaprjeđenja poslovanja društva Imperial i društva Valamar Riviera', navodi se u priopćenju.

Iz Valamara također najavljuju da će, sukladno zakonskim propisima, obavijestiti o prelasku praga od 50 posto glasačkih prava u Imperialu te zajedno s AZ-om obavijestiti o nastanku obveze za objavljivanje ponude za preuzimanje na način i pod uvjetima propisanim odredbama Zakona o preuzimanju dioničkih društava.