blagdansko darivanje

Valamar radnicima isplatio 5000 kuna, prije toga 2000 kuna, a to još nije sve

19.12.2019 u 13:41

Bionic
Reading

Valamar Riviera u četvrtak je isplatila 13. plaću u iznosu od 5.000 kuna neto svim zaposlenicima s ugovorom na neodređeno vrijeme u trenutku isplate i svim radnicima s ugovorom na određeno koji su u 2019. godini odradili najmanje 10 mjeseci

Valamar je ove godine, ističe se u priopćenju iz te kompanije, isplatio i božićnicu u iznosu od 2.000 kuna neto svim zaposlenicima u radnom odnosu na neodređeno vrijeme u trenutku isplate, dok je svim radnicima na određeno vrijeme koji su odradili cijelu sezonu isplaćena nagrada za sezonski posao u iznosu od 700 do 1.500 kuna neto, ovisno o odrađenom broju sati u 2019. godini.

Valamar je prvi poslodavac u turizmu koji, u skladu s dogovorom sa Sindikatom turizma i usluga Hrvatske te Sindikatom Istre, Kvarnera i Dalmacije postignutim u veljači ove godine, svojim zaposlenicima isplaćuje spomenute nagrade.

Svojim zaposlenicima Valamar je još početkom prosinca isplatio dar u naravi u iznosu od 600 kuna neto, a svim zaposlenicima s djecom u dobi do 15 godina i dar za dijete u iznosu od 600 kuna neto po djetetu.

'Podsjetimo, radnicima je u kolovozu isplaćena i nagrada za uspješnu sezonu u iznosu od 500 kuna neto, a pored navedenog, Valamar je i prva kompanija u turizmu koja svim svojim zaposlenicima garantira minimalno 5.000 kuna neto primanja za odrađeni puni mjesečni fond sati', piše u priopćenju.

Pored materijalnih prava, Valamar sustavno radi, naglašavaju u priopćenju, i na povećanju nematerijalnih prava zaposlenika. Tako su zaposlenicima koji u Valamarovih 8 destinacija, 36 hotela i ljetovališta te 15 kamping ljetovališta dolaze raditi iz drugih krajeva Hrvatske osigurani kvalitetan smještaj i topli obroci. Osim toga, svim zaposlenicima, bez obzira na radno mjesto, Valamar osigurava edukacije i treninge.

„Briga o zaposlenicima i razvoj poticajne korporativne kulture gdje su zaposlenici i gosti na prvom mjestu jedna je od strateških inicijativa kompanije. Prva smo turistička kompanija u Hrvatskoj koja je uvela 13. plaću, a s ulaganjima u razvoj ljudskih potencijala Valamar kao vodeća kompanija u turizmu želi biti primjer dobre prakse i ostalim poslodavcima“, izjavila je Ines Damjanić Šturman, direktorica sektora ljudskih potencijala u Valamar Rivieri.