tržište kapitala

Usporeno trgovanje uz osjetno nižu likvidnost; dobitnik dana je Luka Rijeka

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala je novi trgovinski tjedan otvorilo usporenim ritmom, dionička likvidnost se i više nego prepolovila na svega 3,7 milijuna kuna, a najlikvidnije izdanje je jedva uspjelo prikupiti više od pola milijuna kuna prometa. Uz tako skromnu likvidnost, indeksi su blago oslabili, pri čemu su oba indeksa, CROBEX i njegova uža inačica CROBEX10, oslabili 0,4 posto

Od sektorskih indeksa jedino je indeks turističkog sektora zaključio u zelenom teritoriju, i to s neznatnim rastom od 0,1 posto, dok je gubitnike predvodio indeks građevinskog sektora, koji je potonuo 5,9 posto.

Najviše se trgovalo dionicama Dalekovoda, koje su na prometu od 526 tisuća kuna izgubile 7,7 posto na vrijednosti, te time pokupile titulu gubitnika dana. Po aktivnosti ih slijedi povlašteno izdanje Adrisa, koje je na prometu od 373 tisuće kuna oslabilo 0,5 posto. Uz već spomenute dionice Dalekovoda, loš dan su imale i dionice Instituta IGH, čija je vrijednost potonula 7 posto, a slijede ih dionice Vira i Optima Telekoma, s padom cijena od 5,9 posto i 3,6 posto.

S druge strane, dionice Luke Rijeka su uzletjele 14,8 posto, dok su dionice Koke i Podravske banke ojačale redom 9,1 posto i 5 posto.

Dobitnik dana: Luka Rijeka +14,75% 28,00

Gubitnik dana: Dalekovod -7,65% 7,00

CROBEX: -0,40% 1.602,28

Više o kretanju tržišta kapitala pogledajte OVDJE.