REKORDNA GODINA

Uranio milijunti putnik Croatia Airlinesa

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 20.07.2011 13:48
  • Objavljeno 20.07.2011 u 13:41
milijunti putnik Croatia Airlines

milijunti putnik Croatia Airlines

Izvor: Cropix / Autor: Ranko Suvar / CROPIX

Croatia Airlines danas je dočekao svog milijuntog ovogodišnjeg putnika, najranije u povijesti tvrtke odnosno četiri dana ranije u odnosu na dosad rekordnu 2008. godinu

Ovogodišnji milijunti putnik, poslovni čovjek Mario Raos koji je u Zagreb doputovao iz Muenchena, zabilježen je 27 dana ranije nego prošle godine, krizne za zrakoplovstvo zbog vulkanske prašine s Islanda.

Glavni direktor Croatia Airlinesa Srećko Šimunović kaže da su rekordni prometni učinci koje tvrtka ostvaruje ove godine rezultat razvoja mrežnog modela poslovanja, strateškog izbora letova i prilagođene strukture flote.

Prema podacima Croatia Airlinesa, kompanija je od početka ove godine do danas prevezla 157 tisuća putnika više u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje pri čemu je prosječna popunjenost kabine povećana za sedam postotnih bodova.

U međunarodnom prometu, u kojem Croatia Airlinesu na rutama na kojima operira konkurira 85 kompanija, domaća zrakoplovna kompanija prevezla je više od 674 tisuće putnika, što je rekordan broj međunarodnih putnika od od početka komercijalnog letenja 1991. godine.

Na domaćim redovitim letovima ove godine je prevezeno 266 tisuća putnika, što je 16 posto više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju.

Šimunović kaže da je cilj Croatia Airlinesa u ovoj godini prepoloviti gubitak iz 2010., a u 2012. ostvariti barem minimalnu dobit

Glavni direktor Zračne luke Zagreb Tonči Peović, koji je uz Šimunovića dočekao milijuntog putnika, rekao je da je u dosadašnjem tijeku godine broj putnika u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje povećan za 18 posto, a da bi ih do kraja godine moglo biti 300 tisuća više nego prošle godine.

Peović očekuje da će zagrebačka Zračna luka i ove godine, kao i redovito od 2008., dočekati dvomilijuntog putnika.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!