posebni zadaci

Uprava Saponije imenovala tim za zaštitu okoliša i održivi razvoj

  • Autor: N. S.
  • Zadnja izmjena 12.05.2021 09:05
  • Objavljeno 12.05.2021 u 09:05
Saponia

Saponia

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Saponia

Važnost djelovanja u skladu s načelima održivog razvoja ugrađeni su u misiju i viziju Saponije s ciljem promicanja zaštite okoliša i društveno odgovornog poslovanja. Racionalnim upravljanjem energijom i prirodnim resursima te svojim odgovornim poslovanjem Saponia kontinuirano utječe na smanjenje negativnog utjecaja na okoliš što potvrđuju do sada realizirani projekti. Za daljnje, još kvalitetnije djelovanje u provođenju postavljenih kratkoročnih i dugoročnih ciljeva, potreban je integrirani pristup svih poslovnih funkcija te je Uprava Saponije imenovala poseban tim za Zaštitu okoliša i održivi razvoj.

Na čelo tima postavljena je Marijana Sabljić koja je i do sada bila aktivno uključena u poslove zaštite okoliša i rada s opasnim kemikalijama u Saponiji i izvan nje. Sudjeluje u radu Zajednice za zaštitu okoliša u gospodarstvu, Udruženju kemijske industrije, brojnim povjerenstvima za izradu propisa, kao i u povjerenstvu za EU Ecolabel certifikat.

Kao predsjednica Zajednice za deterdžente i kozmetiku pri HGK, predstavlja zajednicu i Saponiju u A.I.S.E.(međunarodno udruženje proizvođača sapuna, deterdženata i sredstava za čišćenje u kućanstvu).

Od 12 mjeseca 2019. obnaša dužnost zamjenice predsjednice Zajednice za zaštitu okoliša u gospodarstvu pri HGK, kao i funkciju potpredsjednice Sekcije za zaštitu okoliša Osječko baranjske županije – Komore u Osijeku.

Članovi  osnovanog tima su i do sada bili uključeni u procese provedbe održivog razvoja u Saponiji te će kroz sinergijsko djelovanje i pod stručnim vodstvom Marijane Sabljić još kvalitetnije ostvarivati planirane ciljeve u skladu sa smjernicama koje je usvojila Vlada Republike Hrvatske za nacionalnu provedbu Programa Ujedinjenih naroda za održivi razvoj 2030.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!