31. listopad

Umjetnost štednje - brojne aktivnosti PBZ-a uoči obilježavanja Svjetskog dana štednje

  • Autor: N. S.
  • Zadnja izmjena 29.10.2019 13:14
  • Objavljeno 29.10.2019 u 13:14
Upravljanje potrošnjom uključuje analizu prioritetnih i sporednih troškova

Upravljanje potrošnjom uključuje analizu prioritetnih i sporednih troškova

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: PBZ

U sklopu međunarodne inicijative Intese Sanpaolo i Muzeja štednje u Torinu - Umjetnost štednje, Privredna banka Zagreb d.d. (PBZ) i ove će godine povodom Svjetskog dana štednje (koji se obilježava 31. listopada) nastaviti s brojnim edukativnim aktivnostima mladih. Podsjećamo, cilj projekta Umjetnost štednje ima za cilj uvođenje strateškoga volontiranja u svrhu provođenja financijske edukacije kojima je namjena obuhvatiti što veći broj mladih i odraslih.

U osnovnim školama održavaju se radionice Djeca i štednja i Ti odlučuješ, a u srednjim školama provode se radionice pod nazivom Financijski savjetnik. Početkom godine volonteri PBZ-a pripremili su i novu edukaciju na temu "Sigurnost na internetu". Ova tema predviđena je za starije razrede osnovnih škola kao i za srednje škole.

Tijekom listopada oko 15 PBZ Edu volontera održat će više od 20 radionica u osnovnim i srednjim školama diljem Hrvatske.

Za istaknuti je da je PBZ povodom inicijative Umjetnost štednje koja je pokrenuta 2017. godine i u kojoj sudjeluju međunarodne banke supsidijari Intesa Sanpaolo Grupe formirao tim od 50 edu-volontera koji su do sada u 57 škola diljem zemlje proveli više od 215 radionica za djecu. Također, nastavljamo i s organizacijom posjeta škola poslovnicama Banke gdje se djeca upoznaju s osnovnim financijskim pojmovima, poslovima bankarskog službenika i alatima kojima se koriste u bankarskom poslovanju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!