NOVA UPRAVA

Umjesto Pierra Mateka na čelu Hanfe Ante Žigman?

24.01.2018 u 09:19

Bionic
Reading

Savjetnik guvernera HNB-a Ante žigman naizgledniji je kandidat za novog šefa hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga

Kako doznaje Jutarnji list, Žigmanovo imenovanje za šefa Hanfe Vlada treba raspraviti na prvoj sljedećoj sjednici užeg kabineta dok će saborski zastupnici o njegovu izboru glasati sljedeći tjedan.

Riječ je o iskusnom financijskom stručnjaku koji je obnašao brojne funkcije u javnom i privatnom sektoru. Autor je niza znanstvenih i stručnih radova iz područja fiskalne politike i financija. Od travnja 2011. godine zaposlen je u Hrvatskoj narodnoj banci kao viši savjetnik guvernera Borisa vujčića na području fiskalne politike, te izrađuje poglavlje o fiskalnoj politici u publikaciji Financijska stabilnost.

Od ožujka 2008. do ožujka 2011. bio je član uprave Partner banke, a od siječnja 2004. do siječnja 2008. radio je u Ministarstvu financija, prvo kao pomoćnik ministra za makroekonomske analize i prognoze, a zatim kao državni tajnik. Od listopada 2000. do siječnja 2004. radio je kao glavni ekonomist u Raiffeisen banci.

Postojećoj Upravi Hanfe na čelu sa Petrom-Pierrom Matekom mandat ističe krajem ovoga tjedna.