MAĐARI KOLO VODE

Umjesto Dragičević, Geszti na čelu Ine

26.11.2008 u 10:00

Bionic
Reading

Tomislav Dragičević, dosadašnji predsjednik Uprave Ine, bit će smijenjen, a na njegovo bi mjesto trebao doći Molov predstavnik Laszlo Geszti. Dragičević bi ipak u Ini trebao ostati kao član Uprave

Dragičevićeva smjena sprema se navodno već neko vrijeme, a prema nekim teorijama kao predsjedničkog kandidata prokazali su ga u posljednja dva dana i predsjednik Stjepan Mesić i tjednik Nacional baš iz razloga kako bi se 'amortizirala' njegova smjena, piše Business.hr.

Uprava bi nadalje, kako se doznaje, trebala imati šest članova - tri s hrvatske strane i tri s mađarske. Ime Josipa Petrovića zasad se spominje kao ono koje navodno sigurno ostaje u Upravi.

Smjena Dragičevića ne može biti pravovaljana prije Nove godine. Promjenu u Upravi može izglasati jedino novi Nadzorni odbor, u kojem će glavnu riječ imati predstavnici Mola.

Glasnogovornik Ine Bojan Vinek kazao je kako o smjeni još uvijek ne zna ništa, te da se vjerojatno radi 'o kalkulacijama oko dogovora između Vlade i Mola'.

Osim ove promjene, u Ini se događaju i neke druge. Mađari naime razmatraju odustajanje od reklamiranja Ininih proizvoda, ili barem smanjenju intenziteta reklamiranja. Prema komentarima koji se mogu čuti od izvora bliskih Ini, Mađari smatraju kako se reklamiranjem njenih derivata reklamira proizvod koji se ionako dobro prodaje, te da se reklamama i izdašnim svotama koje su uz njih isplaćivane pojedinim medijima, samo kupovala njihova šutnja