izvor blizak Upravi:

Uljanikov račun odblokiran; ne bude li drugih iznenađenja, sutra stižu plaće

30.08.2018 u 13:48

Bionic
Reading

Račun Uljanika u četvrtak popodne je odblokiran, a ne bude li drugih iznenađenja, plaće radnicima trebale bi biti isplaćene u petak, doznaje Hina od izvora bliskog Upravi te grupe.

Iz Uljanika su jutros izvijestili putem Zagrebačke burze da im je račun blokiran te da su u tijeku pregovori s ovrhovoditeljem da se račun odblokira.

Kako Hina doznaje, račun je blokirala jedna od tvrtki iz sastava Đuro Đaković grupe, koja je u privatnom vlasništvu.

Sada je račun odblokiran, doznaje Hina od tog izvora, koji je dodao da "ukoliko ne dođe do drugih iznenađenja tijekom dana, plaće bi sutra trebale sjesti na račun radnika".

Premijer Andrej Plenković u četvrtak se na početku sjednice Vlade osvrnuo na situaciju u Uljaniku, kazavši da je nađen model da se radnicima Uljanik grupe isplate plaće i za srpanj i za kolovoz.

Istaknuo je da je to rješenje dobro, pravično i da je Vlada učinila maksimum u okviru zakonskih mogućnosti.

  • +44
Radnici Uljanika ponovno na ulicama i traže ostavku uprave Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL

"Važno je da u sljedećim tjednima svi zajedno vidimo i budućnost predloženog od strane Uprave plana restrukturiranja i jedno strateško promišljanje kako nastaviti s održivom brodogradnjom, koja jako puno znači i za Istarsku županiju, za grad Pulu, za Primorsko-goransku županiju i Rijeku, naravno i za brodogradilišta koja posluju i Splitu i u Trogiru, a tu raspravu ćemo voditi na sjednici Vlade u Puli, koja će se održati 13. rujna", zaključio je Plenković.