koncern se osipa

Uljanik TESU u stečaju, radnici razočarani: Trebali su nam dati šansu

09.05.2019 u 10:03

Bionic
Reading

Nekoliko dana prije zakazanog ročišta o stečaju Uljanik Brodogradilišta koje je zakazano za 13. svibnja, danas će je na Trgovačkom sudu u Pazinu održani ročište radi očitovanja o prijedlogu za otvaranje stečajnog postupka i rasprave o pretpostavkama za otvaranje stečaja za Uljanik TESU.

Sud je odlučio otvoriti stečaj, javlja N1. Ako ste pružili šansu drugima, što niste i nama, kazali su razočarani radnici. "Odgoda bi nam puno značila", kazao je sindikalist za N1.

Pdsjetimo, u izvješću privremenog stečajnog upravitelja navodi se da za Uljanik TESU postoje uvjeti za otvaranje stečaja, ali i mogućnost nastavka poslovanja u stečajnom postupku u slučaju pozitivnog ishoda pregovora te tvrtke s finskim naručiteljem generatora, tvrtkom Wartsila Finland, te talijanskim IPS-om, kao strateškim partnerom Uljanik TESU-a.

Prema tom izvješću, kod Uljanik TESU-a postoje uvjeti za otvaranje stečajnog postupka (trajna nesposobnost za plaćanje), a kako se imovinom te tvrtke mogu podmiriti troškovi postupka, stečajni upravitelj predlaže otvoriti stečajni postupak.