odluka nadzornog odbora

Uljanik raskinuo partnerstvo s Dankom Končarom. 'Ova odluka je dobra, ali što ako ne budemo imali druga rješenja?'

21.12.2018 u 14:08

Bionic
Reading

Nadzorni odbor Uljanika odlučio je raskinuti strateško partnerstvo Uljanika s Kermas energijom Danka Končara, te ponovno pokrenuti proces traženja i slanja poziva ozbiljnim i financijski jakim investitorima spremnima uložiti u restrukturiranje pulskog brodogradilišta, izvijestio je Uljanik u petak

"Na zajedničkoj sjednici Nadzornog odbora i Uprave Uljanika d.d. održanoj u petak, donesena je odluka o stavljanju izvan snage odluke o odabiru strateškog partnera Uljanika d.d. od 28. ožujka ove godine. Nastavno na tu odluku, donesena je i odluka o otvaranju novog postupka odabira strateškog partnera Uljanika d.d.", navodi se u Uljanikovu priopćenju.

Dodaje se kako se pozivaju svi zainteresirani ulagači za iskazivanje interesa za strateško partnerstvo i dokapitalizaciju Uljanika d.d., sukladno odlukama izvanredne glavne skupštine održane 16.veljače 2018. i redovne glavne skupštine održane 16. listopada ove godine.

"Za potencijalne strateške partnere otvorit će se 'data room' o čemu će investicijska javnost biti obaviještena", priopćili su iz Uljanika.

Iako nezadovoljan što su sindikati zaobiđeni u donošenju ove odluke, povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske (SMH) u Uljaniku Đino Šverko ju je pozdravio, jer, kako je rekao, "bilo kakav pomak je dobrodošao za pulsko brodogradilište".

"Ova se odluka mogla donijeti još prije šest mjeseci. Pitanje je samo kako će radnici Uljanika preživjeti idućih pet tjedana. Oni nemaju više vremena za čekanje. Nažalost, u zadnje je vrijeme bilo dosta prebacivanja odgovornosti s jednih na druge", rekao je Šverko.

Predsjednik Štrajkaškog odbora i čelnik Jadranskog sindikata Boris Cerovac ocijenio je kako je odluka Nadzornog odbora dobra jer su, kako je rekao "sindikati oduvijek bili protiv toga da Danko Končar odnosno Kermas energija bude strateški partner Uljanika".

"Odluka je uistinu trebala biti donesena prije šest mjeseci, no nekome to očito nije odgovaralo. Nekome je odgovaralo da nestanemo i da radnici sami daju otkaze. Ova odluka je dobra, ali što ako ne budemo imali druga rješenja?", upitao je Cerovac.