NOVI MODEL

Uljanik i 3.maj postaju jedno brodogradilište

brodogradnja

brodogradnja

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

Fondovi gospodarske suradnje i Uljanik plovidba osnovat će novu tvrtku koja će prvo privatizirati Brodogradilište Uljanik, a nakon toga bi pulski škver kao privatna tvrtka ušao u riječko brodogradilište, piše Novi list

Uljanik plovidba i Fondovi gospodarske suradnje(FGS) u privatizaciju riječkog brodogradilišta 3. maj«ulaze posredno, i to preko pulskog brodogradilišta Uljanik.

Prema modelu koji je već usaglašen s Vladom, a navodno dobrim dijelom i s Europskom komisijom, Uljanik plovidba i FGS-ovi će osnovati posebnu tvrtku koja bi trebala sudjelovati u privatizaciji Uljanika.

Predviđeno je da ta tvrtka preuzme oko trideset posto vlasništva nad jedinim 'zdravim' domaćim škverom, dok bi ostatak vlasničkog udjela preuzeli mali dioničari i zaposlenici pulskog brodogradilišta, a onda bi Brodogradilište Uljanik, kao tvrtka u većinskom privatnom vlasništvu, privatiziralo '3. maj'.

Time bi dva najveća sjevernojadranska brodogradilišta objedinila poslovanje i nastup na tržištu, a ispunili bi se i uvjeti Europske komisije za privatizaciju škverova, piše Novi list.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi