DOMAGOJ MILOŠEVIĆ

'Ulagači me najčešće pitaju: Kada ćete u EU?'

10.06.2011 u 15:08

Bionic
Reading

Povijesni dan za Hrvatsku, koja je dobila preporučeni datum primanja u EU, razveselio je i potpredsjednika Vlade za investicije. On ga je ocijenio kao snažan pozitivan signal za strane ulagače koji u njegov ured najčešće ulaze s pitanjem: 'Kada ćete u EU?'

'Vlada je odobrila ugovor za turistički projekt Brijuni Rivijera, koji je sada poslan Istarskoj županiji, i kada ga lokalna zajednica potpiše, vrlo brzo ići će se na raspisivanje natječaja. U sljedećim tjednima očekuje se i raspisivanje natječaja za Plomin i Omblu', pobrojao je aktualne investicijske projekte potpredsjednik Vlade za investicije Domagoj Ivan Milošević nakon poslovnog ručka u organizaciji Američke gospodarske komore u Hrvatskoj.

Potpredsjednik Vlade za investicije u razgovoru s novinarima istaknuo je da kao svoje najveće postignuće smatra 'promjene u zakonima koje će omogućiti jednostavniju proceduru za investitore'. Cilj ove Vlade je, kaže Milošević, stvoriti 100 tisuća radnih mjesta u privatnom sektoru, a kao posebnu važnu činjenicu za strane ulagače istaknuo je činjenicu da smo završili pregovore i dobili datum ulaska u EU.

'Ako nije prvo, onda je najčešće pitanje ulagača kada dođu u moj ured - kada ćete ući u EU', kazao je Milošević.

Predstavnici američkih investitora koje je Američka gospodarska komora okupila na radnom ručku s potpredsjednikom Vlade, najviše prigovora imali su na rad lokalnih vlasti. 'Puno pričamo s njima, svi razumiju da lokalni budžeti ovise o investicijama. Ne možemo očekivati promjene preko noći', rekao im je Milošević.

Tonći Peović, direktora Zračne luke Zagreb, za koju je već raspisan natječaj, upitao je Miloševića čini li mu se da Hrvatska ima previše restriktivne zakone oko zaštite jadranske obale, koji odbijaju investitore, na što mu je potpredsjednik Vlade rekao da možemo učiti od iskustva drugih mediteranskih zemalja i da ne bi trebali ponavljati njihove greške.