ODLUKA NO-A PODRAVKE

Uhićenim direktorima nova radna mjesta

Bionic
Reading

Nadzorni odbor Podravke opozvao je trojicu pritvorenih članova Uprave i imenovao dr. Ljubu Jurčića za šefa NO-a. Zdravko Šestak, Josip Pavlović i Saša Romac, koji su još u pritvoru u Remetincu, bit će raspoređeni na druga radna mjesta unutar kompanije kako im se ne bi morale isplatiti višemilijunske otpremnine koje su im zajamčene menadžerskim ugovorima.

Imovina četvorice menadžera osumnjičenih za pronevjeru pri kupnji dionica Podravke privremeno je blokirana na zahtjev USKOK-a. Riječ je o predsjedniku Uprave Zdravku Šestaku, članovima Saši Romcu i Josipu Pavloviću te suvlasniku varaždinske Fima Grupe Milanu Horvatu, prenosi HTV.

Nije zatraženo zamrzavanje imovine bivšeg predsjednika Uprave i NO-a Darka Marinca i direktora splitske tvrtke SMS-a Srđana Mladinića.

Ponuđena radna mjesta trojica pritvorenih članova Uprave mogu odbiti i ipak uzeti otpremninu. Kako Jutarnji.he neslužbeno doznaje iz odvjetničkih krugova, Uskok bi trebao zatražiti produljenje pritvora za uhićenu menadžersku šestorku na još dva mjeseca, o čemu će u nedjelju odlučivati sudac istrage Krešimir Devčić.Istraga još nije do kraja dovršena pa će Uskok zahtijevati pritvor kako uhićeni menadžeri ne bi utjecali na svjedoke ili ponovili kazneno djelo.

Uoči sjednice NO-a Podravke u Koprivnici održana je i skupština Udruge malih dioničara Podravke koja u NO-u tvrtke ima čak tri predstavnika. Udruga je navodno predložila da u novu skupštinu Udruge uđe i bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec.

Prijedlog novog saziva skupštine Udruge malih dioničara bit će poslan na adrese oko 5000 Podravkinih malih dioničara koji će svojim glasovima potvrditi novi saziv. Ako taj prijedlog prođe, Polančec bi mogao biti imenovan i u NO Podravke. Uoči jučerašnje sjednice NO-a Podravke trajao je pravi zakulisni rat između HSS-ove i HDZ-ove struje u kompaniji.

Sjednicu su neočekivano su je u jednom trenutku, oko 17 sati napustili HSS-ovi članovi Uprave Miroslav Vitković, Marin Pucar te HSS-ov član Nadzornog odbora prof. Damir Kovačić. Navodno je razlog naprasnog odlaska Vitkovića, Pucara i Kovačića sa sjednice NO-a to što Vitković nije imenovan predsjednikom Podravkine uprave, piše Večernji.hr.

U pozadini svega kako se doznaje leži prepucavanje između šefa HSS-a Josipa Friščića i bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca o kadrovima koji bi trebali voditi koprivnički prehrambeni div.

Nadzorni odbor Podravke donio je odluku o ponovnom imenovanju zamjenika člana Uprave Branka Vuljaka, a mandat ostalim članovima Uprave utvrđen je u trajanju do 31. svibnja 2010. godine.

Upravu Podravke Nadzorni je odbor zadužio da nastavi s pripremama za održavanja Glavne skupštine Podravke koja se planira održati krajem siječnja 2010. godine.