izvjestio stožer

U varaždinskoj županiji koronavirusom zaraženo dijete, po testiranjima nadmašuju hrvatski prosjek

31.07.2020 u 13:13

Bionic
Reading

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji otkriven je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a riječ je o djetetu, izvijestio je u petak Županijski stožer Civilne zaštite. Dijete je bez simptoma, u varaždinsku Opću bolnicu primljeno je nevezano uz koronavirus, a testirano je preventivno jer živi u kućanstvu s pozitivnom osobom.

Iz Stožera javljaju kako se još jedna osoba oporavila pa je trenutačno aktivno sedam slučajeva. Iz varaždinske bolnice jedna je osoba otpuštena na kućno liječenje, tako da su na liječenju dvije osobe, a pet ih je izolirano kod kuće pod aktivnim zdravstvenim nadzorom infektologa. Dosad su u Varaždinskoj županiji otkrivena 62 slučajeva zaraze, a 12 slučajeva se dodaje zbog prijavljenog mjesta prebivališta.

Načelnik Županijskog stožera Civilne zaštite Robert Vugrin u priopćenju ističe da je u posljednja 24 sata testirano 95 uzoraka, od početka epidemije ukupno 6502, što potvrđuje, dodaje Vugrin, da se na razini Varaždinske županije testira iznad nacionalnog prosjeka po stanovniku.

„S druge pak strane imamo vrlo mali udio u broju aktivnih slučajeva, tako da svakako možemo i dalje biti zadovoljni aktualnom epidemiološkom situacijom kod nas”, istaknuo je Vugrin u priopćenju.