GUBICI UDVOSTRUČENI

U srijedu odluka o spasitelju Magme

15.11.2010 u 10:45

Bionic
Reading

Nakon sjednice Nadzornog odbora održane u petak, Magma nije izašla s imenom potencijalnog investitora koji bi prezaduženu tvrtku trebao spasiti od bankrota, da bi danas na Burzi objavila da ima nekoliko zainteresiranih, a rezultat pregovora s njima bit će poznat u srijedu

'Nadzorni odbor je primio izvješće Uprave o dosadašnjim pregovorima s nekoliko investitora zainteresiranih za kapitalno ulaganje u Društvo. Nadzorni odbor je, razmatrajući postojeće ponude, ovlastio Upravu da nastavi pregovore s ciljem odabira jednog ekskluzivnog partnera za daljnje pregovore, o čemu će obavijestiti Nadzorni odbor na sjednici koja će se održati u srijedu 17. studenog', objavila je Magma na Burzi.

Magma je danas objavila i poslovne rezultate. Njen gubitak u trećem kvartalu iznosi 102,6 milijuna kuna, a u prvih devet mjeseci 166,5 milijuna kuna. Dugoročne obaveze iznose 228 milijuna kuna, a kratkoročne čak 486 milijuna kuna. U objašnjenju rezultata, iz Magme kažu da su poslovali u iznimno složenim okolnostima koje su daleko više bile posljedica nedostatka obrtnih sredstava negoli krize osobne potrošnje i ograničenja koja proizlaze iz tržišnih uvjeta.

Kao potencijalnog investitora mediji su dosad spominjali fond rizičnog kapitala CRG Capital, a špekuliralo se i da će bračni par Fižulić još jednom dokapitalizirati tvrtku vlastitim kapitalom, što je učinjeno i početkom godine.

Magmine dionice prošli tjedan pale su na povijesno najnižih 35 kuna, a unatoč informaciji o potencijalnim investitorima, trgovina je gotovo zamrla te se cijena drži na oko 36 kuna.