TALIJANSKA INVESTICIJA U ISTRI

U Novigradu krenula proizvodnja Gustolato sladoleda

26.09.2014 u 15:45

Bionic
Reading

Unatoč gospodarski teškoj godini, u Istru ipak stižu nova ulaganja. Tvrtka Dream Lab d.o.o, u vlasništvu talijanskih ulagača, otvorila je u petak proizvodni laboratorij i lokal Gustolato proizvoda u Novigradu. Proizvodni laboratorij sladoleda i slastica, koji se prostire na 500 četvornih metara, svečano su otvorili gradonačelnik Anteo Milos i predsjednik uprave tvrtke Dream Lab Dario Traverso

Pogon u Novigradu ima kapacitet proizvodnje 600 kilograma sladoleda, 60 kilograma slastica, 90 kilograma čokolade i prženja 60 kilograma kave u jednoj radnoj smjeni. Sastojci za Gustolato dolaze i od lokalnih hrvatskih dobavljača.

'Ovo ulaganje otvorilo je nova radna mjesta za naše građane. Riječ je o pozitivnoj sili u izazovnim vremenima, koja je pokazala da poduzetničke ideje imaju svoje mjesto ovdje u Istri', istaknuo je gradonačelnik Anteo Milos.

U proizvodnji sladoleda, kolača, kave i slastica prema znanoj talijanskoj recepturi, zaposleno je u istarskom Novigradu 25 lokalnih stručnih suradnika. Proizvodni program Gustolato obuhvaća paletu s više od 200 vrsta proizvoda, a novi pogon trenutačno opskrbljuje tri Gustolato lokala u Hrvatskoj – u Novigradu, Umagu i Varaždinu - kao i rastući horeca kanal.
'Ovdje je zaista riječ o hrvatsko-talijanskom projektu. Proizvodni know-how dolazi iz Italije, zemlje s velikom gastro tradicijom, no na projektu smo zaposlili hrvatske stručnjake u čije vještine u potpunosti vjerujemo', izjavio je predsjednik Uprave Dario Traverso.

Prema najavi, planirano je otvorenje još triju lokala dogodine, dok je finalni plan kroz tri godine otvoriti ukupno 15 ispostava diljem Hrvatske te u Mađarskoj i široj regiji. Ukupna investicija u Hrvatskoj bi u tom periodu iznosila 2,4 milijuna eura te bi ukupno zaposlili do 100 djelatnika. Očekivani prihod u prvoj godini poslovanja je milijun eura.