velika investicija

Otvorena najveća privatna bolnica u Hrvatskoj, evo tko će se liječiti u Akromionu

15.09.2023 u 09:43

Bionic
Reading

Ni dvije godine otkako je najavljena izgradnja Specijalne bolnice za ortopediju i traumatologiju Akromion, u novom objektu u Dugavama za koji dan već počinju prve operacije, piše u petak Večernji list

Svečano otvaranje održano je jučer uz čak oko 600 uzvanika, a prva zagrebačka bolnica na južnoj obali Save te ujedno najveća privatna bolnica u Hrvatskoj s radom počinje prvog ponedjeljka u listopadu, otkrio je profesor Nikola Čičak, investitor i ravnatelj Akromiona.

Ovamo će se sljedećih dana u potpunosti preseliti djelatnost Akromiona iz objekta u Krapinskim toplicama i zagrebačke poliklinike u Vrbanićevoj ulici, ali i proširiti novim medicinskim uslugama te sadržajima.

Nova bolnica prostire se na više od 8000 kvadrata, na zemljištu od oko 9,5 tisuća četvornih metara na kojem je parkiralište za pacijente i goste te park. Objekt je projektirala Sanela Bogdanović iz ureda Drugi format, a izvođač radova bio je Kamgrad, koji je uspio sve dovršiti u planiranom roku. Od početka do dovršetka radova prošla je samo godina dana.

– Projekt smo osmislili zajedno sa zaposlenicima i on je u potpunosti prilagođen potrebama naše djelatnosti i pravilima medicinske struke koja smo maksimalno poštovali, uz korištenje zelenih tehnologija. Cilj je takvog projektiranja dobiti prostor u kojem nema suvišnog kretanja i lutanja pacijenata te maksimalno odvojiti čisto i nečisto kako bi se spriječile bolničke infekcije, iako smo i dosad već poznati po izuzetno niskoj stopi infekcija od 0,5 posto.

Dobili smo izuzetno funkcionalan prostor s najmodernijom opremom u objektu u koji smo ugradili i tehnologiju koja koristi obnovljive izvore energije, što će nam prema prvim procjenama uštedjeti četvrtinu energije koju trošimo – objasnio je Čičak, koji je u novu bolnicu uložio ukupno 27 milijuna eura bez PDV-a, zajedno s opremom, piše novinarka Marija Crnjak.