MANIFEST HT-a

U Hrvatskom Telekomu odlučni smo u povezivanju čitave Hrvatske s prilikama koje pruža tehnologija

07.06.2019 u 10:58

Bionic
Reading

Digitalizirat ćemo Hrvatsku i povezati sve s prilikama koje tehnologija pruža već danas, a sve u cilju stvaranja bolje budućnosti za naše društvo

U Hrvatskom Telekomu uvjereni smo kako prilike koje tehnologija pruža za bolji život postoje već danas te moraju biti jednako dostupne svima u Hrvatskoj, bez obzira gdje se nalazili. Prošlogodišnjim ulaganjem u digitalnu infrastrukturu, u iznosu od 1.826 milijardi kuna, izravno smo utjecali na otvaranje 9582 novih radnih mjesta i na povećanje BDP-a za 0,62 posto.

To govori kako su digitalizacija Hrvatske i povezivanje svih građana s modernim tehnologijama nužni za brži gospodarski i društveni napredak Hrvatske danas i u budućnosti. Upravo zato, ali i s obzirom na status i odgovornost koje nosimo kao najveći privatni investitor u Hrvatskoj, digitalizirat ćemo Hrvatsku, povezati sve s prilikama koje već danas pruža tehnološka revolucija, a sve u cilju stvaranja bolje budućnosti za sve nas.

U suradnji sa znanstvenicima s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, proveli smo znanstveno utemeljeno istraživanje na uzorku od približno 5700 punoljetnih građana mlađih od 50 godina. Istraživanje je pokazalo snažnu vezu između postojanja prilika za pristojan život s kvalitetnim pristupom tehnologiji i razine digitalne pismenosti. Istraživanje, također, pokazuje kako pristup najnovijim tehnologijama znatno pridonosi ostanku u trenutačnom mjestu prebivališta: dvije trećine onih koji su pozitivno i vrlo pozitivno ocijenili pristup najnovijim tehnologijama namjeravaju ostati u svojim sredinama.

Isto tako, oko 60 posto ispitanika koji pozitivno i vrlo pozitivno ocjenjuju brzinu interneta ne namjeravaju se preseliti. Tehnologija se ovdje pokazala ključnom odrednicom četiriju vrlo važnih pitanja koja definiraju potencijal razvoja Hrvatske. To su ocjena perspektive ruralnih krajeva Hrvatske, pitanje obrazovanja mladih za korištenje moderne tehnologije i kompetentnosti za poslove budućnosti, pitanje tehnološke konkurentnosti domaćeg gospodarstva i pitanje uključenosti starijih u sve prilike koje tehnologija i njima može pružiti kako bi im pojednostavnila život i učinila ga kvalitetnijim.

'Živimo u iznimno uzbudljivom vremenu. Tehnologija mijenja način na koji živimo i radimo, povećava poslovne mogućnosti, pomaže nam da se povežemo s prijateljima i budemo u kontaktu sa svime što se događa. Ipak, ni danas nisu svi u mogućnosti iskusiti te prilike. Smatram da se više treba i može učiniti kako bi se izgradilo društvo u kojem nitko ne zaostaje. U Hrvatskom Telekomu želimo izgraditi svijet boljih mogućnosti, donoseći svima prednosti digitalizacije kako bi svi mogli iskoristiti najbolje što im život pruža', izjavio je Kostas Nebis, predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma.

Iako danas domaći i strani eminentni stručnjaci snažno promiču prilike koje donosi razvoj tehnologije i njihov utjecaj na prosperitet društva, prostora za napredak je mnogo. Upravo zato, putem stranice Iz svijeta boljih mogućnosti, dijelit ćemo saznanja sa svim građanima o najnovijim tehnološkim trendovima i dostignućima te ih informirati o uspješno ostvarenim prilikama, realiziranima upravo zahvaljujući novoj tehnologiji.

Protagonisti stranice će kroz inspirativne priče educirati društvo o konkretnim tehnologijama koje su im pomogle u pokretanju novih poslova, podizanju kvalitete života, zdravijem životu ili učenju te vjerujemo kako će upravo takvi primjeri potaknuti i druge da iskoriste sve mogućnosti koje im donosi budućnost uz nove tehnologije.