VEĆI GRAD, VIŠE NOVCA

U Hrvatskoj su najsretniji - zagrebački muškarci!

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 03.08.2010 16:14
  • Objavljeno 03.08.2010 u 15:22
zagrepčani, ljudi, gužva

zagrepčani, ljudi, gužva

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

Nacionalni indeks sreće (NIS) u lipnju nije značajno porastao, iako su građani ipak bili malčice sretniji (0,3 boda) u odnosu na svibanj. No zabrinjava to da je komponenta indeksa koja mjeri zadovoljstvo građana u pristupu osnovnim životnim potrebama niža za dva boda nego prethodni mjesec

Od početka mjerenja NIS-a građani imaju sve manje novca za odjeću i obuću, pa su u svibnju i lipnju otklizali u zonu nezadovoljstva. I novca za osnove potrebe (hranu i stanovanje) ima sve manje, i tu se približavamo zoni nezadovoljstva. Zanimljivo je da su više zadovoljni muškarci negoli žene

Gledano iz regionalne perspektive najzadovoljniji su bili građani Zagreba. Grad Zagreb ima najmanju stopu registrirane nezaposlenosti i pruža najbolje mogućnosti dodatne zarade u sivoj ekonomiji što uz normalnu plaću znači da Zagrepčani raspolažu s najviše novca.

Općenito, kriza se najmanje osjeća u velikim gradovima gdje je život lakši prvenstveno zato što život u gradu nudi veće mogućnosti za zaradu.

U ocjenama zadovoljstva javnim uslugama stanovnici Slavonije u odnosu na sve ostale regije mnogo niže ocjenjuju dostupnost i kvalitetu pitke vode. Zanimljivo je da su Slavonci zadovoljniji dostupnošću zdravstvene zaštite od onih u Istri, Gorskom kotaru i Primorju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi