ZAGREBAČKA BURZA

U fokusu ulagača kvaratalni rezultati, Crobex kliznuo 0,2 posto

Bionic
Reading

Danas su se intenzivirali kvartalni rezultati kompanija i nastavljaju biti u fokusu investitora na domaćem tržištu kapitala. Likvidnost je bila blago povišena, s tek nešto ispod milijun eura prometa, dok su ključni dionički indeksi zaključili na suprotnim stranama.

CROBEX je kliznuo 0,2 posto, dok je istovremeno uži indeks CROBEX10 zaključio dan sa blagim plusom od 0,03 posto. Sektorski indeksi su u pravilu bili u crvenom, a izdvaja se indeks turističkog sektora sa 0,5 posto minusa. Niz je kompanija objavio svoje rezultate, poput Adrisa, Arena Hospitality Groupa, Janafa, Jadrana i Atlantske plovidbe.

U fokusu investitora je ipak bila dionica Podravke, koja svoje rezultate objavljuje sutra, te joj je u očekivanju rezultata cijena porasla 0,8 posto, na prometu od 191 tisuću eura. Po prometu se izdvajaju još dionice Zagrebačke banke i Ericsson Nikole Tesle koje su prikupile 162 tisuće i 102 tisuće eura prometa, ali obje bez promjene cijene.

Prva dva mjesta među dobitnicima zauzele su dionice Ilirije i INA-e sa plusevima od 3,5 posto i 2,1 posto. Današnji gubitnici su u pravilu bili žrtve slabijih rezultata.

Gubitnik dana je dionica Jadroagenta čija je cijena pala 4,2 posto, nakon što je kompanija objavila blagi pad prihoda i dobiti u kvartalu, a slabu reakciju na objavu rezultata je imala i dionica Arena Hospitality Groupa, čija je cijena pala 3,7 posto.

Atlantska plovidba je zaronila u kvartalni gubitak u trećem kvartalu, dok su joj se prihodi gotovo prepolovili, a to se onda reflektiralo i u padu cijene od gotovo 2 posto.

Dobitnik dana Ilirija +3,45% 30,00

Gubitnik dana Jadroagent -4,17% 276,00

CROBEX -0,24% 2.340,72