riječki škver

U 3. maju rade bez prestanka; stiglo im 1000 tona čeličnih limova za gradnju mega luksuznog kruzera

16.04.2020 u 15:19

Bionic
Reading

U brodogradilište 3. maj vlakom iz Makedonije u Rijeku stiže oko 1000 tona čeličnih limova za potrebe gradnje brodskog trupa za 'Eclipse II', novi mega luksuzni istraživački kruzer za australsku Scenic grupu

U riječkom brodogradilištu 3. maj niti jedan dan nisu stali s proizvodnjom u tijeku ove epidemije koronavirusa. Zaraženih nemaju, piše Novi list, a na snazi su stroge mjere preventive i zaštite, od nošenja zaštitne opreme, dezinfekcije, posebnog režima i kontrole ulaska u brodogradilište, držanja distance do obvezatnog beskontaktnog mjerenja tjelesne temperature na porti, posebno kada su u pitanju novi kooperantski radnici.

Vlakom iz Makedonije u Rijeku u četvrtak je stiglo i oko 1000 tona čeličnih limova za potrebe gradnje brodskog trupa za 'Eclipse II', a sredinom idućeg tjedna kreće se s rezanjem tih limova. Nakon toga će se prijeći i na izradu prvih brodskih sekcija.

Krajem prošlog mjeseca potpisan je ugovor sa španjolskom kompanijom Marflet Marine o nastavku dovršetka tankera 'Santiago', prema resornom Ministarstvu gospodarstva iz '3. maja' u srijedu je upućen zahtjev za izdavanjem novih državnih jamstava za kredit za završetak i toga broda, drugog od ukupno tri koji se odvijaju po posebnom programu iza kojeg je prošlog ljeta stala hrvatska Vlada.