zvijezda, ledo, jamnica...

Tvrtke koncerna sudužnici za kredit Agrokoru

  • Autor: N.S./Hina
  • Zadnja izmjena 14.04.2017 17:02
  • Objavljeno 14.04.2017 u 17:02
tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Nikola Sučec

Tvrtke iz sastava Agrokora koje kotiraju na Zagrebačkoj burzi izvijestile su u petak da su sudužnici za kredit Agrokoru u iznosu od 80 milijuna eura

Agrokor je u četvrtak sklopio ugovor o klupskom kreditu sa Zagrebačkom bankom, Privrednom bakom Zagreb, Erste Staiermerksiche i Raiffeisenbank Austria, za koji su određena povezana društva sudužnici, objavili su Zvijezda, Jamnica, PIK Vinkovci, Belje i Vupik putem Zagrebačke burze. 

Zvijezda je preuzela sudužništvo zbog pribavljanja dijela navedenog iznosa koje namjerava povući kako bi pribavila financijska sredstva u svrhu smanjenja sistemskog rizika, nastavka redovnog poslovanja i proizvodnje, očuvanja imovine te podmirenja tražbina iz operativnog poslovanja, kaže se u obavijesti te tvrtke

Navedeno zaduženje imat će pravo prvenstva naplate uz odgovarajuću primjenu odredaba Stečajnog zakona, sukladno članku 39. Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku, kaže se u objavi Agrokorovih kompanija. 

Kako su izvijestili iz tih tvrtki, kredit se otplaćuje jednokratno istekom 12 mjeseci od dana otvaranja postupka izvanredne uprave, a u slučaju produljenja toga postupka za daljnja tri mjeseca, istekom 15 mjeseci od dana otvaranja postupka izvanredne uprave, danom okončanja ili zaključenja ili obustave postupka, ovisno koji dan nastupi ranije ili uslijed otkaza ugovora o kreditu.   

Izvanredni povjerenik Agrokora Ante Ramljak izvijestio je u četvrtak da je s četiri hrvatske banaka potpisan ugovor o kreditu u iznosu od 80 milijuna eura, uz kamatnu stopu od 4,97 posto. 

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!