maja sapunar

Tvrtka Kerumove sestre kupila prostor Kerum d.o.o. u stečaju za milijun i pol kuna

  • Autor: N. S.
  • Zadnja izmjena 23.10.2020 08:24
  • Objavljeno 23.10.2020 u 08:24
Željko Kerum - ilustracija

Željko Kerum - ilustracija

Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic

Završena je elektronička javna dražba za prodaju dijela poslovnih prostora i zemljišta u vlasništvu Kerum d.o.o. u stečaju. Vinograd u Jelsi površine veće od 10 tisuća kvadrata ide B2 Kapitalu za 3.724.750 kuna, a poslovni prostor od 84 kvadrata na Trumbićevoj obali u Splitu tvrtki Tenant d.o.o. koja je ponudila 1.543.750 kuna, točno 10 tisuća kuna više od B2 Kapitala koji na prostoru ima razlučno pravo.

Tenant d.o.o. je svoju ponudu dao pet dana prije zaključenja e-dražbe, no B2 Kapital nije reagirao s izdašnijom ponudom, što je i logično jer im nije u interesu gomilanje imovine, već naplata potraživanja. Novac ide njima, umanjen za troškove postupka, javlja Dalmatinski portal.

Društvo Tenant d.o.o. osnovala je u lipnju 2018. Mara Sapunar, sestra Željka Keruma i supruga predsjednika Županijske skupštine Petroslava Sapunara. Osoba ovlaštena za zastupanje je njezin sin Goran Sapunar. Tenant d.o.o. nema založna prava na prostoru koji je bio predmet kupnje pa će morati isplatiti punu cijenu umanjenu za jamčevinu od 147 tisuća kuna.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!