KRIZA KAO PRILIKA

Turska u 2014. otvorila preko milijun novih radnih mjesta

27.12.2014 u 14:07

Bionic
Reading

U 2014. godini Turska je otvorila preko milijun novih radnih mjesta, poručio je predsjednik Upravnog odbora i generalni direktor Istanbulske burze Ibrahim Turhan, u intervjuu za Anadoliju, prenosi sarajesvki portal Klix.ba

Turhan, koji je ovih dana boravio u Sarajevu, kazao je kako je globalna ekonomska kriza, koja je počela u periodu između 2007. i 2008. godine, za Tursku važila kao šansa i prilika.

On je rekao kako je turska ekonomija uspješno položila taj ispit te se u periodu kada su najveće svjetske ekonomije imale ozbiljne probleme, vrlo brzo oporavila i vratila na kolosijek prema kojem je ranije planirala svoj ekonomski rast.

'U 2014. godini Turska je otvorila preko milijun novih radnih mjesta', kazao je Turhan, podsjetivši da se radi o vrlo bitnom uspjehu, s obzirom na to da u zemljama u kojima je ostvaren ekonomski porast nema novih radnih mjesta.

Prema riječima Turhana, Republika Turska ipak nije uspjela tijekom 2014. godine ostvariti željeni ekonomski rast. Dodao je kako se nada da će 2015. godina biti puno uspješnija od ove na izmaku.

Intervju u cijelosti možete pročitati ovdje