PERCEPCIJA SKUPOĆE

Turistima najskuplja Francuska, Hrvatska 15.

tportal

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX /

Prema redovitom istraživanju britanskog internetskog portala Skyscanner, ove je godine Francuska najskuplja turistička zemlja među 30 najpoznatijih turističkih destinacija, premda u javnosti prevladava mišljenje da je odmor skuplji u Dubaiju, Japanu ili nordijskim zemljama

Prema istom istraživanju, Hrvatska je 23. od 30 zemalja na ljestvici kojom se rangira percepcija skupoće pojedine zemlje, što znači da nas Britanci percipiraju kao razmjerno jeftinu destinaciju, piše Business.hr.

Na ljestvici sastavljenoj prema stvarnim troškovima, Hrvatska je na 15. mjestu, a kad se uključi trošak zrakoplovne karte, zauzima 20. mjesto. Na ljestvici stvarnih troškova, ne računajući trošak prijevoza, od Hrvatske su među konkurentnim mediteranskim zemljama skuplje samo Španjolska i Italija. Jeftinije su i s prijevozom i bez njega ostale mediteranske zemlje: Portugal, Turska, Egipat, Grčka i Cipar.

Na previsoke cijene u našem turizmu upozoravaju strani turoperatori sugerirajući snižavanje od 10 do 15 posto, čemu se protive domaći hotelijeri.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi